testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

repolusk1 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uroš Zorman, najuspešnejši slovenski rokometaš: Če ne bi bil rokometaš, bi bil policist

Deli na:
Uroš Zorman, najuspešnejši slovenski rokometaš: Če ne bi bil rokometaš, bi bil policist

Uroš Zorman - Foto: RK Trimo

Mnogi so ga imeli ali ga še imajo za enfant terrible slovenskega rokometa. Uroš Zorman je bil vedno glasen, odkrit, čustven. Edinstven in svojstven. Na igrišču je vedno dal vse od sebe, mnogokrat je vlekel celoten voz. Jezil se je, ko mu kaj ni šlo, ko ga soigralci kot kreatorja igre niso poslušali ali razumeli. Slovenska javnost ga je večino časa kritizirala, rokometna ga je kovala v zvezde. S svojim talentom in karakterjem je prišel tja, kamor je prišel. Je najuspešnejši slovenski rokometaš.

V dvajsetletni karieri je štirikrat stopil na evropski prestol in to s tremi različnimi klubi. Do konca igralske kariere je nosil dres šestih klubov v treh različnih državah. Mnogokrat se je zdelo, da je v tujini bolj cenjen kot doma. Iz njegovih besed danes ne vije več razočaranje, pač pa zrelo razmišljanje. Mladostniška vihravost je z leti minila, njegov karakter je ostal, prav zato so ga k sebi poklicali najboljši svetovni trenerji.

Vsa ta leta je ponosno nosil dres s slovenskim državnim grbom. Zbral je kar 225 nastopov ter je na vrhu lestvice reprezentanov z največ nastopi za Slovenijo. Nastopil na dvojih olimpijskih igrah ter si na evropskem prvenstvu leta 2004 okoli vratu obesil srebrno medaljo. Leta 2012 je bil na prvenstvu Stare celine v Srbiji imenovan v idealno sedmerko prvenstva kot najboljši organizator igre.


S fenomenalno klubsko kariero je zaključil v Kielcah, v preteklem letu pa prvič sedel na trenersko klop. Kot pomočnik trenerja velikanu Talantu Dušebajevu in kot pomočnik slovenskega selektorja, sprva Veselina Vujovića, zdaj je pomočnik Ljubomira Vranješa. Ta naloga ga čaka tudi v prihodnje, pri čemer stopa tudi na samostojno trenersko pot. V Sloveniji.

V intervjuju za Reporter nam je Zorman razkril marsikaj zanimivega. Od tega zakaj se je odločil, da postane trener v Sloveniji in ne kje v tujini, kjer bi kot eden najboljših rokometašev brez dvoma lahko dobil službo do tega, da se kljub temu, da je rojeni Ljubljančan rad tudi sprosti, na kakšnem dolenjskem hribu ob harmoniki, zadnje časa pa se večkrat z družino odpravi na Vipavsko, kjer je našel neodkrit raj Slovenije.



Zorman ostaja brez dlake na jeziku tudi ko spregovori o tem ali ga je kdaj kak slovenski rokometni strokovnjak prosil, da bi lahko prišel na kak trening v klube kjer je Zorman igral in treniral z najboljšimi trenerji, ki so z Zormanom osvajali naslove najboljših v Evropi.

Izvedeli smo pa tudi kam bi ga ponesla profesionalna pot, če ne bi dobil prave priložnosti v slovenskem rokometu in kasneje odšel v tujino.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24