favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uradno: Meghan in Harry bosta spomladi zibala

Deli na:
Uradno: Meghan in Harry bosta spomladi zibala

Sodeč po izjemno tesnih oblačilih in napetih gumbih suknjiča se je zdelo, da Meghan kmalu ne bo mogla več skrivati nosečniških oblin. - Foto: Profimedia

Soproga britanskega princa Harryja Meghan je noseča, rodila bo spomladi, so danes sporočili iz Kensingtonske palače, njune rezidence. Otrok vojvodinje sussekške, kot je uradni naziv nekdanje ameriške televizijske zvezdnice, bo sedmi v vrsti za prestol. Par je prejel številne čestitke, kraljica Elizabeta II. in ostali v kraljevi družini so očarani.

Novico so prek Twitterja objavili, medtem ko par, ki je v zakonski jarem skočil maja, začenja svojo prvo skupno turnejo. Danes sta pripotovala v Avstralijo, pot pa ju bo vodila še na Fidži, Tongo in Novo Zelandijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Kensingtonski palači so še dodali, da princ Harry in Meghan "cenita vso podporo, ki sta jo bila vse od svoje majske poroke deležna od ljudi z vsega sveta, in da sta presrečna, da lahko to veselo novico delita z javnostjo", navaja britanski BBC.

Novico o nosečnosti je britanska kraljica Elizabeta II. sprejela z "očaranostjo", tako kot tudi njen soprog, princ Filip, ter Harryjev oče, princ Charles, in njegova soproga Camilla. Mati vojvodinja sussekške Doria Raglan je medtem glede na sporočilo Buckinghamske palače "ob tej lepi novici zelo srečna in si čimprej želi prvega vnuka", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanska premierka Theresa May je na Twitterju zapisala, da paru najtopleje čestita za veselo novico. "Želim jima vse najbolje," je dodala. "Kakšna fantastična novinca. Avstralija je navdušena, za oba. Veselim se, da bom med vajinim obiskom tu spodaj lahko delil vajino veselje," pa je tvitnil avstralski premier Scott Morrison.

Na informacijo o prihodnjem naraščaju v britanski kraljevi družini se je moral odzvati celo tiskovni predstavnik Evropske komisije, ko je govoril o prihajajočem vrhu EU in s tem zvezi o zastoju v pogajanjih v brexitu, piše avstrijska tiskovna agencija APA. Na vprašanje, ali bo novica o naraščaju princa Harryja in Meghan vplivala na vzdušje v EU, je odgovoril: "Kraljevemu paru želimo ob tej čudoviti novici iz vsega srca vse najboljše."


Princ in njegova soproga medtem novice sama še nista komentirala. Ko so jo v Kensingtonski palači objavili, sta po 22-urnem letu s postankom v Singapurju ravno počivala v rezidenci britanskega generalnega guvernerja v Sydneyju, sira Petra Cosgrova.

Uradno bosta turnejo začela v torek, in sicer z obiskom živalskega vrta in znamenite sydneyjske operne hiše, ki leži ravno nasproti rezidence britanskega guvernerja. Po pričakovanjih bo novica o prihodnjem naraščaju med obiskom para pritegnila še več ljudi.

Par se je v soboto udeležil poroke sestrične princa Harryja, princese Eugenie, in že takrat so se pojavila ugibanja, da bi lahko bila Meghan noseča, saj je nosila dolg, temnomoder plašč.

Ugibanja so se še okrepila davi, saj je Meghan ob prihodu v Sydney v rokah držala dva velika fascikla, ki sta zakrila njen trebuh, obraz pa ji je krasil velik nasmešek. Nato je par brez komentarja hitro vstopil v nanju čakajočo limuzino.

Mediji so že začeli ugibati o spolu in imenu otroka. Glede na stavnico Paddy Power je favorit med imeni Diana po preminuli materi princa Harryja za deklico in Arthur za fantka. Otroku princa Harryja in Meghan sicer ne pripada naziv princ oz. princesa, razen če se bo kraljica odločila drugače.

Danes štiriintridesetletni princ Harry in 37-letna bivša zvezdnica Meghan Markle, ki je mulatka, sta se spoznala julija 2016. Zaradi porekla Meghan je bilo tedaj slišati tudi rasistične opazke, ki jih je princ Harry ostro obsodil, par pa je kmalu zatem objavil zaroko. Poročila sta se 19. maja letos v navzočnosti 600 svatov, med katerimi je bilo več zvezdnikov, dogodek pa so spremljali tudi številni po vsem svetu.