hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uničeni demo posnetki za še neizdani album Amy Winehouse

Deli na:
Uničeni demo posnetki za še neizdani album Amy Winehouse

Foto: Arhiv Reporterja

Kraljica soula Amy Winehouse, ki je julija 2011 umrla pri 27 letih zaradi zastrupitve z alkoholom, je za seboj pustila zgolj dva studijska albuma. Pred smrtjo je pevka napravila nekaj demo posnetkov za svojo tretjo ploščo, a le ti ne bodo nikoli prišli v javnost, saj jih je vodja založbe Universal Music v Veliki Britaniji David Joseph uničil.

Joseph je po poročanju spletnega portala RollingStone za Billboard dejal, da se mu je zdela takšna odločitev edina moralna, saj ni želel, da bi material izdali s popravki. Sedaj tega ne more storiti tudi nihče drug, je dodal. S svojim dejanjem se je uprl praksi številnih založb, ki po smrti znanih glasbenikov služijo veliko denarja s posthumno objavo še neizdanih posnetkov.

Kljub vsemu pa so pri založbi Island Records pet mesecev po pevkini smrti že objavili album Lioness: Hidden Treasures, na katerega je bilo vključenih nekaj pevkinih neizdanih skladb.

Winehouseova se je pred smrtjo poleg novega solo projekta, ki bi sledil izredno uspešnima albuma Rehab in Back to Black, dogovarjala z nekaterimi priznanimi glasbeniki, med drugim z Raphaelom Saadiqom in Mos Defom, da bi ustanovila jazzovsko-hip-hopersko "superskupino".

Nekaj njenih prijateljev in sodelavcev je za Billboard spregovorilo o pevki ob prihodu dokumentarnega filma Amy v režiji Asifa Kapadie v redno distribucijo. Producent Salaam Remi je dejal, da je Winehouseova s pisanjem skladb za novi album zaključila zgolj nekaj tednov pred smrtjo. Nastalo naj bi 14 pesmi.