Revija Reporter
Magazin

Umrl igralec R. Lee Ermey, zvezda filma Full Metal Jacket

STA

17. apr. 2018 6:00

Deli na:

Umrl je upokojeni marinec in ameriški igralec R. Lee Ermey, ki je bil najbolj znan po svoji vlogi zoprnega Gunneryja Sgt. Hartmana v filmu Full Metal Jacket oz. Popolna bojna oprema. Kot je na igralčevem Twitter profilu v nedeljo sporočil njegov dolgoletni manager Bill Rogin, je igralec pri 74 letih umrl zaradi zapletov pri pljučnici.

"Z globoko žalostjo vas obveščam, da je igralec R. Lee Ermey (The Gunny) zjutraj umrl zaradi zapletov pri pljučnici. Vsi ga bomo zelo pogrešali," je Rogin v nedeljo zapisal na Twitter profilu pokojnega igralca. Rogin je v izjavi, objavljeni na Facebooku, tudi dejal, da je izredno težko oceniti vse velike stvari, ki jih je Ermey nesebično naredil za in v imenu številnih moških in žensk v uniformi, poroča CNN na svoji spletni strani.

Ermey je bil za svojo vlogo v filmu iz leta 1987 Full Metal Jacket, v katerem je kot zoprni poveljnik, Gunnery Sgt. Hartman treniral novo skupino rekrutov, nominiran za nagrado zlati globus.

Leta 1944 v Kansasu rojeni Ermey se je z igralstvom seznanil že kot študent drame na filipinski univerzi v Manili. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, se je pojavil v približno 60 filmih, najpogosteje v vojaških vlogah. Svoj glas je med drugim posodil tudi peklenskemu vojaku Sargeju v animiranem filmu Svet igrač in v televizijski nanizanki Simpsonovi.

R. Lee Ermey v filmu Full Metal Jacket