hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

ženska voda Dobra karma

Kaj obdobje Raka do 22. julija prinaša 12 ...

Gregor Čeglaj, Klemen Bunderla Njena.si

Radio Aktual pripravil presenečenje za Sanjskega ...

Magazin

Umrl je legendarni italijanski igralec Bud Spencer

Deli na:
Umrl je legendarni italijanski igralec Bud Spencer

Foto: Getty Images

V 86. letu starosti je umrl je italijanski filmski igralec in producent Bud Spencer. Njegovo smrt je potrdil sin Giuseppe Pedersoli.

Rojen kot Carlo Pedersoli je Spencer zaslovel zlasti v komedijah z igralskim partnerjem Terenceom Hillom. Skupaj sta posnela več kot 20 filmov.

V Neaplju rojeni Spencer je bil najprej uspešen športnik in celo olimpijec. Izvrsten plavalec in svoj čas nosilec italijanskega državnega rekorda na 100 metrov prosto je nastopil na olimpijskih igrah v Helsinkih (1952) in v Melbournu (1956).

Postava športnika mu je prinesla prve nastope v filmih, leta 1951 je denimo upodobil pretorijanca v hollywoodskem epu Quo Vadis, posnetem v Italiji. V petdesetih in v prvi polovici šestdesetih je nabral vrsto malih vlog v različnih italijanskih in mednarodnih produkcijah, nato pa si je leta 1967 na prigovarjanje producentov spremenil ime: rad je imel pivo Budweiser in ameriškega igralca Spencerja Tracyja in od tod ime Bud Spencer.

Leta 1959 je med snemanjem filma Hanibal spoznal igralca Maria Girottija, ki je kasneje prav tako spremenil ime Terencea Hilla. Skupaj sta posnela kopico italijanskih vesternov in akcijskih filmov s primesmi komedije.

V starosti se je poskusil še v politiki, a ne preveč uspešno. Leta 2005 je na listi Berlusconijeve stranke Forza Italia  kandidiral za regionalnega svetnika regije Lazio.

Bud Spencer in Terence Hill kot "pevca":

Loading...