GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ukrajina pred Evrovizijo prepovedala vstop več ruskim novinarjem

Deli na:
Ukrajina pred Evrovizijo prepovedala vstop več ruskim novinarjem

Oder Evrovizije 2017 v Kijevu. - Foto: Profimedia

Ukrajinske oblasti so danes sporočile, da so v minulih dneh več ruskim novinarjem, ki so od ruske priključitve obiskali Krimski polotok, preprečili vstop v državo, od koder so nameravali poročati o tekmovanju za pesem Evrovizije v Kijevu.

Predstavnik ukrajinske obmejne službe Oleg Slobodjan je dejal, da danes dvema ruskima novinarjema niso dovolili prečkanja meje in jima prepovedali vstop v Ukrajino za tri leta. To so storili, ker sta obiskala ukrajinski polotok Krim, ki si ga je pred tremi leti priključila Moskva. Vstop v državo pa so iz istih razlogov že v soboto prepovedali tudi fotografu ruske državne tiskovne agencije.

"Državna obmejna služba obvešča, da akreditacija za Evrovizijo še ne pomeni pravice do prečkanja meje," je na družbenem omrežju Facebooku zapisal Slobodjan.


Letošnje tekmovanje, ki se bo zaključilo s finalom prihodnjo soboto, je zasenčila prepoved nastopa 27-letne ruske predstavnice Julije Samoilove, ki je od otroštva na invalidskem vozičku. Nastop so prepovedali, ker je pevka leta 2015 nastopila na poletnem koncertu na območju Krima. Ruska televizija Channel One je zavrnila ponujeni rešitvi v zapletu, ena je bila izbor novega predstavnika, in se sredi aprila odločila, da glasbenega tekmovanja ne bo predvajala. To je Rusijo dokončno stalo nastopa na Eurosongu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danes dejal, da bo Evrovizija njegovi državi, ki se želi izviti iz primeža Moskve, prinesla mednarodno pozornost. "Pozornost več sto milijonov televizijskih gledalcev bo usmerjena v Ukrajino, naša evropska prizadevanja ter boj za svobodo in neodvisnost," je dejal Porošenko.

Polfinala tekmovanja bosta v Kijevu 9. in 11. maja, veliki finale pa 13. maja. Slovenijo bo letos zastopal Omar Naber z balado On My Way, ki jo bo zapel v prvem polfinalu.