Revija Reporter
Magazin

Trenerka za prehrano Nadiža Pleško: Kakovostna hrana je v Sloveniji dostopna vsem

Marko Medvešek

26. maj. 2019 20:00

Deli na:

Nadiža Pleško

Primož Lavre

»Dolgo hočem ostati aktivna. Nočem biti dvajset let priklenjena na stol ali posteljo,« o sebi pravi nekdanja rokometašica Nadiža Pleško, danes trenerka za prehrano in wellness.

Nisem zdravnica in ne zdravim, poudarja Pleškova, ki s svojim znanjem in izkušnjami ljudem pomaga, da nadgradijo svoj življenjski slog.

S kratkotrajnimi dietami in togimi navodili običajno dosežemo le začasen rezultat, potem pa smo prepuščeni sami sebi, opozarja Pleškova.

Dokler mladi nimamo težav s telesno težo in počutjem, se ne zavedamo izrednega pomena kakovostne in zdrave prehrane.

Kakovostna hrana je v Sloveniji lahko dostopna vsem slojem, le organizirati se je treba in jo najti. Na slovenskih kmetijah ponujajo veliko ne predrage, vendar kakovostne hrane.

Ni nujno, da ima vsa hrana certifikat ekološko, dobro pa je videti že, v kakšnem okolju je zrasla krava ali je rasla zelenjava.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU Z NADIŽO PLEŠKO V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24