pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Tonči" Randolph MVP zadnjega kroga evrolige, Dončić z najboljšim indeksom rednega dela sezone

Deli na:
"Tonči" Randolph MVP zadnjega kroga evrolige, Dončić z najboljšim indeksom rednega dela sezone

Foto: Evroliga/Twitter

Košarkarji so v evroligi včeraj zaključili 30. zadnji krog rednega dela. Do visoke zmage je prišel madridski Real, ki je doma s 106:86 premagal Brose Bamberg. Slovenski reprezentant Anthony Randolph je ob tem s statističnim indeksom 38 postal MVP zadnjega kroga. Ob tem je v 24 minutah nanizal 23 točk, pet skokov, pet ukradenih žog in štiri podaje.

Lestvico so na vrhu rednega dela zaključili košarkarji moskovskega CSKA, ki so že v četrtek z 92:81 ugnali Crveno zvezdo.

V včerajšnjem "slovenskem" derbiju med Realom in Brosejem iz Bamberga so več od tekme odnesli predstavniki španske ekipe, ki so se doma veselili visoke zmage. Poleg Randolpha se je za Real izkazal tudi čudežni deček slovenske košarke Luka Dončić, ki je v 21 minutah dosegel 12 točk in štiri podaje. Redni del sezone evrolige je Dončić končal z najboljšim statističnim indeksom - 23,2 je njegov povprečni indeks, za povrh je s povprečjem 17,1 točke na tekmo še tretji najboljši strelec sezone. Na drugi strani je Aleksej Nikolić za nemško ekipo v 24 minutah prispeval tri točke in pet podaj.

Olympiacos Pirej je s 85:86 klonil proti Žalgirisu iz Kaunasa. Ob tem je Beno Udrih v 27 minutah za Žalgiris prispeval šest točk, osem podaj in dva skoka. Včeraj sta igrala še Valencia in Maccabi Tel Aviv, s 87:84 pa so bili boljši španski predstavniki.

Prvenstveno lestvico so s 24 zmagami in 54 točkami na vrhu zaključili člani moskovskega CSKA, drugi je Fenerbahče Istanbul z 21 zmagami in 51 točkami, tretji Olympiacos Pirej z 19 zmagami in 49 točkami, četrti pa atenski Panathinaikos z 19 zmagami in prav tako 49 točkami, a slabšo razliko v koših. Peti je Real, šesti Žalgiris, sedma Baskonia in osmi Himki v konkurenci 16 ekip.

Zaključni turnir najboljše četverice bo med 18. in 20. majem gostila Štark Arena v Beogradu.