stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tokić "razočaran" nad soigralci: Naši mladi fantje namesto s pivom proslavljajo v hotelski avli s telefonom v roki

Deli na:
Tokić "razočaran" nad soigralci: Naši mladi fantje namesto s pivom proslavljajo v hotelski avli s telefonom v roki

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca ni imela časa, da dostojno proslavi uvrstitev na olimpijske igre. Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar, ki so za OI Gondomarju premagali Iran in Indijo, si niso privoščili nikakršnega počitka, vsi so že v svojem nemškem pripravljalnem centru v Saarbrücknu, kjer že vadijo za naslednje izzive.

Z njimi bi morala biti tudi Bojan Tokić in selektorka Andreja Ojsteršek Urh, ki pa sta na Portugalskem zbolela, tako da sta namesto v Nemčijo odletela v domovino, kjer ob čaju in tabletah premlevata, kaj je ekipi, ki je pred tem že osvojila kolajno na evropskem prvenstvu, v Gondomarju uspelo in kaj jo čaka v prihodnosti.

"Res nam je uspelo nekaj neverjetnega. Če bi moral izbirati, ali bi raje osvojil še eno kolajno na evropskem prvenstvu ali se še enkrat uvrstil na olimpijske igre, bi izbral slednje. Iz mojih izkušenj lahko rečem, da ljudje v Sloveniji niti ne vedo, da smo ekipno osvojili bron na evropskem tekmovanju, da imam sam s teh prvenstev že štiri odličja. Vsi pa vedo, kdo je nastopil na olimpijskih igrah. To je edina priložnost za promocijo našega športa, drugače smo medijsko povsem zapostavljeni. To je glavni razlog, zakaj smo si tako želeli v Tokio, zdaj nas bo mogoče videl kakšen otrok in se navdušil za ta šport," je v domači postelji razmišljal kapetan reprezentance, ki je navdušen nad svojimi soigralci zaradi tega, kar kažejo za igralno mizo, malo manj pa s tistim, kar se z njimi dogaja po uspehih.

"Hrvati, ki so se tako kot Srbi prav tako uvrstili na igre, so se glasno veselili v lokalu, oni po uspehih spijejo kakšno pivo ali šampanjec. Naši mladi fantje pa proslavljajo v hotelski avli s telefonom v roki. Takšna je pač današnja mladina. Sam pa proslavljati niti nisem mogel. Že v dvoboju proti Indiji sem igral z vročino, naslednji dan je ta narasla na 39 stopinj Celzija, zato sem obležal v postelji," je dejal Novogoričan, ki je že trikrat nastopil na olimpijskih igrah, a še nikoli v ekipni konkurenci.


Ker je dobro poznal kakovost mladih fantov, je bil prepričan, da jim to lahko uspe, čeprav je bil malo skeptičen, ko je vlogo selektorja iz roka Jožeta Urha prevzela njegova žena Andreja.

"To ni skrivnost, to sem Andreji sam odkrito povedal. Skrbelo me je, kako se bo ženska uveljavila v moški ekipi, tega, da bi ženska vodila moško ekipo, doslej ni bilo v nobeni reprezentanci. A spoznal sem, da sem se močno zmotil. Selektorka je super in ima veliko zaslug, da smo izpolnili svoje želje," je zmoto priznal Tokić in dodal, da je v olimpijskih kvalifikacijah odigrala veliko vlogo taktika oziroma postavitev igralcev.

"Taktiko smo delali skupno, upoštevala so se mnenja vseh. V dvoboju z Indijo je bila ključ do uspeha. Moram pa priznati, da so si favorizirani Indijci kar sami porinili nož v hrbet. Oni so mislili, da bom jaz odigral dve tekmi, tako kot sem jih proti Iranu in na evropskih igrah, kjer je bil sistem igranja isti. Svojo postavo so nastavili tako, kot bi jim ustrezalo, če bi jaz odigral dve tekmi, a doživeli hladen tuš, ko je dve tekmi odigral Jorgić. Na to niso bili pripravljeni," meni Tokić.

Slovensko reprezentanco brez Tokića zdaj čaka mednarodno odprto prvenstvo Nemčije v Magdeburgu, Jorgića zatem še nastop na turnirju evropski TOP 16, nato pa bodo misli že preusmerili na svetovno prvenstvo, ki bo konec marca v južnokorejskem Busanu. Pred prvenstvom bodo v Južni Koreji opravili teden skupnih priprav.