reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To sta robotski maskoti olimpijskih iger v Tokiu

Deli na:
To sta robotski maskoti olimpijskih iger v Tokiu

Miraitowa in Someity - Foto: reuters

Futuristični maskoti olimpijskih in paralimpijskih iger v Tokiu 2020 Miraitowa in Someity imata tudi svoji robotski različici, ki navdušujeta predvsem otroke po osnovnih šolah. Zmožni sta prikazovati različne športne položaje in prepoznati čustva, na katere se odzoveta s srčki ali zvezdami v svojih očeh, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Robotski različici uradnih maskot v velikosti manjšega otroka sta se danes predstavili približno 600 otrokom. Ti so bili navdušeni, robotoma so ploskali in vzklikali kawaii, kar pomeni srčkan.

Maskota v modri različici- Miraitowa - je namenjena olimpijskim igram, rožnata - Someity - pa paraolimpijskim. Obe robotski različici lahko v svojih očeh prikažeta srčke ali zvezde in se tako odzivata na okolico. Govoriti ne znata, sta pa opremljeni s kamerami, s pomočjo katerih lahko prepoznata različne izraze na obrazu osebe, ki stoji pred njima.

Prireditelji olimpijskih in paralimpijskih iger želijo robotske maskote, ki so ju razvili v sodelovanju z avtomobilskim gigantom Toyoto, uporabiti na prizoriščih tekmovanj. Robota bosta tako navijala, predstavljala različne športe in navduševala obiskovalce.