Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je poznavalec Evrovizije povedal o Zali in Gašperju (VIDEO)

Deli na:
To je poznavalec Evrovizije povedal o Zali in Gašperju (VIDEO)

Igor Gošte in Alesh Maatko. - Foto: Igor Gošte

V prvem delu oddaje Sledi korakov - Pesem Evrovizije 2019, ki je bila nedavno v Izraelu, je Alesh Maatko, eden največjih glasbenih poznavalcev pri nas, povedal marsikaj zanimivega. Tako kot na mnogih dosedanjih izborih pesmi Evrovizije, se je udeležil tudi letošnjega izbora v Izraelu oziroma v Tel Avivu.

Veliko je povedal o uspešnem nastopu Zale Kralj in Gašperja Šantla, ki sta sprva osvojila 13.mesto, kasneje po nerodnosti ene izmed evropskih držav pa petnajsto, kar je še vedno lep uspeh. Nenazadnje se je za zmago potegovalo kar 41 pesmi držav Evrope in pesmi iz Avstralije.

Alesh je povedal tudi veliko o svojem nekdanjem delu na lokalni televiziji ETV, kjer je v času urednikovanja avtorja te oddaje v slabem desetletju posnel okrog 400 glasbenih oddaj Apolon in posnel nekaj izjemnih reportaž iz posameznih držav, ki so gostile Pesem Evrovizije.

V zadnjem delu je marsikaj zanimivega povedal tudi o gostoljubju Izraelcev, ki so prek ministrstva za turizem poskrbeli, da akreditiranim novinarjem ni manjkalo nič.

V drugem delu oddaje, ki ga bomo objavili čez nekaj dni, bo gost oddaje spregovoril tudi o zgodovini tega največjega glasbenega spektakla in tudi o zakulisnem dogajanju, ki se ga tudi v prvem delu oddaje ni izognil.