Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je najbolje plačana športnica: zaslužila kar 29,2 milijona dolarjev

Deli na:
To je najbolje plačana športnica: zaslužila kar 29,2 milijona dolarjev

Serena Williams - Foto: Profimedia

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, deseta igralka sveta, je še četrto leto zapored pristala na vrhu lestvice najbolje plačanih športnic, piše finančni magazin Forbes. Ameriška revija je izračunala, da je zmagovalka 23 grand slamov v 12-mesečnem obdobju zaslužila 29,2 milijona dolarjev, od tega "le" 4,2 milijona s turnirskimi nagradami.

Japonka Naomi Osaka, ki je na veliko sceno stopila lansko leto, ko je v finalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku premagala prav Williamsovo, nato pa januarja osvojila še OP Avstralije, je postala šele četrta športnica po Williamsovi ter Rusinji Mariji Šarapovi in Kitajki Li Na, ki je na leto zaslužila vsaj 20 milijonov dolarjev.

Forbes je izračunal, da je Osaka s 24,3 milijona dolarjev na drugem mestu lestvice najbolje plačanih športnic, na kateri dominirajo teniške igralke. Tretja je nekdanja wimbledonska zmagovalka Nemka Angelique Kerber, ki je zaslužila 11,8 milijona, letošnja zmagovalka Wimbledona Romunka Simona Halep pa je četrta.

Pri Forbesu so v obzir vzeli denarne nagrade s turnirjev, plače, bonuse, sponzorske pogodbe in zaslužke za nastope med 1. junijem 2018 in 1. junijem 2019.

Najboljše plačana športnica na Forbesovi lestvici, ki se ne ukvarja s tenisom, je ameriška nogometašica Alex Morgan, ki je "šele" na dvanajstem mestu s 5,8 milijona dolarji zaslužka.

Poleg Morganove sta na lestvici v "top 15" med "netenisačicami" le še indijska igralka badmintona PV Sindhu in tajska golfistka Ariya Jutanugarn