polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Magazin

To je 12 lepotic, ki se potegujejo za naslov miss športa Slovenije (VIDEO)

Deli na:
To je 12 lepotic, ki se potegujejo za naslov miss športa Slovenije (VIDEO)

Finalistke izbora miss športa Slovenije. - Foto: Facebook

Znanih je dvanajst finalistk letošnjega izbora za Miss športa Slovenije. Letos se je na izbor prijavilo 30 kandidatk, le 12 pa se je prebilo skozi ocenjevalno sito dveh avdicij. Naslednica Mance Šepetavc, še aktualne lastnice naziva Miss športa Slovenije 2017, bo znana na prireditvi 2. decembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta skoraj dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka svoji naslednici predala pet kilogramov težki jekleni pokal, ki so ga izdelali v jeklarskih obratih Slovenske industrije jekla, skupine SIJ. Pokal ni prenosljiv in bo ostal v trajni lasti zmagovalke.

Finalistke bodo pripravile tudi serijo blogov in vlogov. Na zaključni prireditvi pa se bodo dekleta predstavila s skupinsko plesno točko koreografinje Kim Germ ter s posamično predstavitvijo svojega športa.

Letošnje finalistke prihajajo iz Ljubljane, Domžal, Vuzenice, Tržiča, Maribora, Žirov in Slovenskih Konjic. Ukvarjajo se s plesom, fitnesom, pilatesom, košarko, potapljanjem na vdih, atletiko, gorskim tekom, boksom, odbojko in preskakovanjem ovir s konji. Najmlajša bo konec oktobra dopolnila 18 let, najstarejša pa bo letos dopolnila 24 let.


Za prijavo na izbor ni nujno, da je kategorizirana športnica, se pa od kandidatk pričakuje, da se redno ukvarjajo s športom oziroma da gojijo aktiven življenjski slog.


Izbor za Miss športa Slovenije se precej razlikuje od siceršnjih podobnih izborov. Atraktivnost ni edino merilo, temveč so pri izboru pomembni tudi komunikativnost, splošna razgledanost ter predanost aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu. "Želimo izbrati simpatično, razgledano in komunikativno športnico," pravijo organizatorji izbora.

Odločilno bo glasovanje žirije na sami finalni prireditvi, ki bo dalo polovico ocene, del ocene pa bodo prispevali tudi spletno glasovanje, predstavitev iz vaj finalistk in ocena podjetja Profil, pri katerem bodo finalistke opravile test komunikativnosti in splošne razgledanosti.

Od leta 2003 so naslove nosile Jana Šumi, Lea Huskič, Karmen Hribar, Aneta Salihovič, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič, Kaja Bajda, Tjaša Bahovec in Manca Šepetavc.

Nad prireditvijo bdi Društvo športnih novinarjev Slovenije, predsednik društva Jože Zidar je tudi nosilec licence Miss športa Slovenije.

* Finalistke izbora Miss športa 2018:
Tjaša Centa       cheerdance         Škofljica
Barbara Gavranović   pilates          Domžale
Maja Grintal      košarka          Domžale
Mojca Haberman     potapljanje na vdih    Vuzenica
Dora Markun       fitnes           Tržič
Eva Zala Marovt     preskakovanje ovir s konji Ljubljana
Pia Piberl       atletika          Maribor
Maruša Pinter      jazz            Ljubljana
Katja Podobnik     gorski tek         Žiri
Danijela Todorović   boks            Ljubljana
Sara Vrečko       odbojka          Slovenske Konjice
Kristina Zvonar latinskoameriški/standardni plesi Šmarje pri Jelšah
loading...
Loading...