horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Nova miss Universe je Južnoafričanka Zozibini Tunzi

Deli na:
Nova miss Universe je Južnoafričanka Zozibini Tunzi

Zozibini Tunzi - Foto: Twitter

Nova miss Universe prihaja iz Južne Afrike. V finalu v ameriški Atlanti so v nedeljo zvečer po krajevnem času s tem nazivom okronali 26-letno Zozibini Tunzi. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili miss Portorika in miss Mehike, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na spletni strani tekmovanja so navedli, da se Tunzijeva bori proti spolno pogojenemu nasilju in je "ponosna zagovornica naravne lepote", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Odrasla sem v svetu, v katerem ženska, ki je videti kot jaz, z mojo barvo kože in mojo vrsto las, nikoli ni veljala za lepo. Menim, da je napočil čas, da se to konča," je dejala temnopolta Južnoafričanka v sklepnem govoru in požela bučen aplavz, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tunzijeva in njene tekmice so se na tekmovanju med drugim predstavile v večernih oblekah in kopalkah ter odgovarjale na družbena vprašanja.

Tekmovanje za miss Universe poteka vse od leta 1952. Na njemu sodelujejo lepotice iz več deset držav. Lanskoletna zmagovalka je bila Catriona Gray s Filipinov. Slovenija na tekmovanju ni imela svoje predstavnice.

loading...
Loading...