ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 18. januarja

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

janko jenko Svet24.si

Kdo je poslovnež, ki je priskrbel podjetje in ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

1_gregor trebušak Njena.si

Gregor Trebušak uživa v vlogi očka

ugodno-oddam-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Nova TV komentirala burne ...

Magazin

Tino Maze v Črni na Koroškem pozdravila množica navijačev

Deli na:
Tino Maze v Črni na Koroškem pozdravila množica navijačev

Foto: Bobo

Množica navijačev je nocoj v Črni na Koroškem pozdravila najboljšo slovensko alpsko smučarko, domačinko Tino Maze, ki se je navijačem med glasbeno obarvanim programom zahvalila za vedno topel sprejem. Ob tem ni jasno odgovorila na večkrat izpostavljena vprašanja o nadaljevanju kariere. Med drugim je dejala, da se pravljice nikoli ne končajo.

Tina Maze je v Črno prišla s člani svoje ekipe Team to aMaze, na odru pred kulturnim domom pa so jo med drugim pozdravili predsednik republike Borut Pahor, županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak, direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec, številni glasbeniki, ob koncu pa so se ji pridružili tudi nekdanje alpske smučarke in smučarji, člani zlate generacije.

"Tina je večna," je med drugim poudaril predsednik Pahor, najboljša slovenska športnica pa je dodala, da se gotovo vsi strinjajo, da je zgodba, ki so jo naredili, večna.

Že ob prihodu v Črno pa je Pahor v izjavi novinarjem dejal, da smo na nek način vsi Slovenci Tini Maze dolžni za to, da "nas je v času, ko smo bili v stiski kot narod in skupnost, navdihovala s svojimi uspehi in nam kazala pot naprej". "Mislim, da je prav, da se ji oddolžimo tudi na ta način, da smo tukaj in ji povemo, da jo imamo zelo radi," je v Črni dejal Pahor.

Na odru pred zbrano množico so s Tino Maze spregovorili številni drugi gostje. Predsednik Smučarskega kluba Črna na Koroškem Boris Debelak je dejal, da si Tininih bojev želijo še naprej, čemur je z bučnim aplavzom pritrdila tudi množica navijačev. Prav zaradi navijačev je, kot je nocoj povedala Mazejeva, nadaljevala in vztrajala na tekmovanjih, za kar so se ji s torto nocoj zahvalili tudi njeni najzvestejši navijači iz Fun Kluba Tina Maze.

Predsednik OKS Gabrovec se je Tini Maze poklonil kot "najboljši športnici vseh časov" in ob tem izrazil veselje, da je Tina Korošica in dejal, da je sinonim za delavnost in pripadnost državi. Najvišje možno spoštovanje ji je izrekel tudi nekdanji alpski smučar Jure Košir in dejal, da so o uspehih, ki jih je dosegla Tina Maze, oni samo sanjali. Skupaj z drugimi nekdanjimi smučarji in smučarkami so nato ponovno skupaj zapeli pesem Včasih smučam hit, včasih pa počas.

Črnjani so po besedah županje Romane Lesjak zelo veseli, da je šampionka prišla v domači kraj. Ob tem je Lesjakova v izjavi za novinarje dejala, da Črnjane ob njenem prihodu navdajajo tudi mešana čustva, saj se bojijo, da bi to lahko bila njena zadnja sezona, a upajo, da temu ne bo tako.

S sprejemom se Mazejevi želijo po besedah županje zahvaliti za vse, kar je storila za domači kraj. Ob tem je spomnila, da zaradi Tine Črno poznajo tudi izven meja Slovenije, po njeni zaslugi pa v Črni na Koroškem vsako leto za nekaj dni tudi kršijo zakone, ko ob njenih uspehih vstopne table v kraj preimenujejo. V teh dneh nosi tabla napis Tina Maze in Team to aMaze.

Po zaključku prvega dela večera, ki ga je sklenil velik ognjemet, ima Tina Maze v kulturnem domu v Črni tudi novinarsko konferenco, medtem ko se glasbeno dogajanje v središču Črne nadaljuje.

Loading...