Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze: Moja odločitev še ni padla

Deli na:
Tina Maze: Moja odločitev še ni padla

Foto: Bobo

Tina Maze je na novinarski konferenci po sprejemu v domači Črni na Koroškem povedala, da odločitve o koncu ali nadaljevanju njene športne poti še ni sprejela. "Kaj novega ne bom povedala, moja odločitev še ni padla," je začela pogovor s predstavniki medijev in obenem minulo sezono ocenila kot izvrstno.

"Tu smo zato, da proslavimo lepo in uspešno sezono, in to skupaj s celotno mojo ekipo, ki je dihala z mano zadnje leto. Kot sem povedala že na odru, si želim, da to ni zadnja, ampak pred ali pred predzadnja sezona. Trenutno sem vesela po druženju v Črni, ki je bila vedno doslej z mano... Po lanski sezoni so mi že dejali, da naj neham, da je vse to pretežko zame, da sem se komaj zbrala za olimpijske igre v Sočiju. Celo Nežka Poljanšek je tako menila. Zelo pa sem vesela, da je Nežka sredi sezone ponovno prišla v mojo ekipo, ker brez fizioterapevtke na taki ravni ni mogoče. Pred zimo je namreč obljubila hčerkama, da bo z njima, tako da je tudi njuna privolitev, da sta veliko manj z mamo, pomembno vplivala na moje uspehe."

V tej zimi je osvojila dve zlati in srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku in bila v skupnem seštevku svetovnega pokala druga. "Pred to sezono sem se zelo dobro pripravila, obenem pa sem se posvetila tudi študiju. S tem sem razbremenila glavo in prišla pripravljena na trde treninge Andree Massija. Začelo se je slabo, vsaka klofuta je bila težka, toda ko je bilo potrebno, sem naredila veliko. Malo mi je manjkalo do drugega globusa. Toda tudi ta dvoboj z Anno Fenninger je bil izjemen. Imela sem nekaj težav z zdravjem, toda naredila sem super sezono."

Mazejeva meni, da še ni v celoti dojela, da je ena najboljših v alpskem smučanju vseh časov in najboljša slovenska športnica v zgodovini. "Šele čez pet ali deset let se bom zavedala, kaj sem v teh letih delala, ko bom lahko v miru pogledala nazaj. Toda vseeno čutim, da so to nepozabne stvari in da delam pravljico, ki bo ostala za mano. Na pravkar končanem finalu pokala sem čutila, da nisem naredila vsega, kar bi lahko. Sedaj pa menim, da sem naredila še več, kot bi lahko pričakovala. Ta zadnji teden sezone je bil zelo stresen in nisem se še regenerirala, potrebujem še nekaj časa."

Sredi meseca jo čaka še ena obveznost, tokrat na Kitajskem. "Sredi meseca bom šla v Šanghaj, kjer bo podelitev Laureusov. Sem nominirana, sem med petimi izbranimi za najbolj prestižno športno nagrado na svetu, kar je že zelo velik in pomemben dosežek. Ne vem, če bom izbrana, se pa tega dogodka zelo veselim."

O namigovanjih o njeni nosečnosti, njen življenjski sopotnik Massi je takoj dejal, da še ni napočil trenutek za to, je odvrnila: "Če bom noseča, se bo to prej ali slej videlo, kot je dejal Massi, pa še ni čas za to."

Masssija so prav tako čakala vprašanja o koncu sodelovanja z Mazejevo na športnem področju. "Mogoče se bom moral spoprijeti z dejstvom, da sem zaključil to zgodbo. Mogoče bi bilo za moje zdravje celo bolje, da končam. Vesel sem sicer, da sem dobil to življenjsko priložnost, ker jo v moji domovini verjetno ne bi nikoli. Bil sem v službi Mazejeve, v malo nenavadni vlogi, ker ni bila ona moja šefica. So pa to bili rezultati in Mazejeva v tem pogledu, v katerem je zelo stroga... Toda V Lenzerheideju me je na ekshibicijski tekmi konec prejšnjega tedna znova prijelo. Dejal sem ji, da lahko zmaga, da mora zmagati." Mazejeva je tedanje trenutke podoživela in dejala, da mu je odvrnila: "A lahko končno le smučam."

Massi je o pogovorih in morebitnem sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije odvrnil: "Pogovarjal sem se le z direktorjem Jurijem Žurejem, on pa ni smučarska zveza. Dal sem mu deset, dvanajst vprašanj. In to je bilo to. Vprašanje, če so slovenski reprezentanti pripravljeni iti v moj režim dela. Ne vem, če so psihološko in sistematično pripravljeni garati na ravni, kot Lindsey Vonn in vse ostale s svetovnega vrha. Mogoče bi bilo potrebno narediti nek kamp in preveriti 'material'. Da se ne bomo dobili novembra in bodo potem vsi jokali, kako je težko."