DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

masterchef, marcelova-tržnica Njena.si

Srce parajoča zgodba združila štiri ...

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze danes v lov na dvojčka Zlate lisice

Deli na:
Tina Maze danes v lov na dvojčka Zlate lisice

Foto: Reuters

Aktualna dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze bo današnji veleslalom za 51. Zlato lisico na mariborskem Pohorju začela peta. Želi pa si, da bi prvič v karieri skupaj z nedeljskim slalomom nanizala dvojčka za dve zaporedni zmagi v omenjenih disciplinah v svetovnem pokalu.

Tekmo, ki se bo s prvo vožnjo začela ob deseti uri, bo odprla Avstrijka Anna Fenninger, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku tako kot Mazejeva osvojila dve zlati in srebrno medaljo. Takoj nato se bo s starta pognala svetovna in olimpijska prvakinja v slalomu Američanka Mikaela Shiffrin.

Slovenske barve bodo branile še Ana Drev (številka 29), Katarina Lavtar (32), Tina Robnik (54), Ilka Štuhec (56) in Eli Plut (58).

Finale veleslaloma bo ob 13.15 uri, napovedano pa je zelo lepo in sončno vreme. Slabše vreme je napovedano v nedeljo, ko je na programu slalom; prva vožnja bo ob 9.45, finale pa ob 12.45.

"Upamo, da bo glede na napovedi poslabšanje imelo malo zamude, toda to nima vpliva na samo progo, ki je v izvrstnem stanju in jo bomo potrebi utrdili s soljo. Za danes pa je napovedano lepo in sončno vreme, okrog 10 stopinj prek dneva in to je zagotovilo lepe tekme," je pred veleslalomom napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.