princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Gabriela Dončič Njena.si

Prva fotografija Dončićeve hčerkice: ...

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze danes v lov na dvojčka Zlate lisice

Deli na:
Tina Maze danes v lov na dvojčka Zlate lisice

Foto: Reuters

Aktualna dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze bo današnji veleslalom za 51. Zlato lisico na mariborskem Pohorju začela peta. Želi pa si, da bi prvič v karieri skupaj z nedeljskim slalomom nanizala dvojčka za dve zaporedni zmagi v omenjenih disciplinah v svetovnem pokalu.

Tekmo, ki se bo s prvo vožnjo začela ob deseti uri, bo odprla Avstrijka Anna Fenninger, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku tako kot Mazejeva osvojila dve zlati in srebrno medaljo. Takoj nato se bo s starta pognala svetovna in olimpijska prvakinja v slalomu Američanka Mikaela Shiffrin.

Slovenske barve bodo branile še Ana Drev (številka 29), Katarina Lavtar (32), Tina Robnik (54), Ilka Štuhec (56) in Eli Plut (58).

Finale veleslaloma bo ob 13.15 uri, napovedano pa je zelo lepo in sončno vreme. Slabše vreme je napovedano v nedeljo, ko je na programu slalom; prva vožnja bo ob 9.45, finale pa ob 12.45.

"Upamo, da bo glede na napovedi poslabšanje imelo malo zamude, toda to nima vpliva na samo progo, ki je v izvrstnem stanju in jo bomo potrebi utrdili s soljo. Za danes pa je napovedano lepo in sončno vreme, okrog 10 stopinj prek dneva in to je zagotovilo lepe tekme," je pred veleslalomom napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.