900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze bo razkrila načrte za prihodnost: slovo ali nadaljevanje kariere?

Deli na:
Tina Maze bo razkrila načrte za prihodnost: slovo ali nadaljevanje kariere?

Foto: Bobo

Sölden je v pričakovanju premiernih veleslalomov, s katerima se bo v soboto in nedeljo odprla nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Slovenska in svetovna javnost pa sta v pričakovanju odločitve Tine Maze o nadaljevanju tekmovalne poti. To bo sporočila drevi na novinarski konferenci, ki bo v tamkajšnjem dizajnerskem hotelu Bergland.

Sölden v alpski dolini Ötztal na Tirolskem je prva postaja na koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju. Najuspešnejša slovenska alpska smučarka je na ledeniku Rettenbach pred 14 leti začela svoj zmagoviti pohod na vrh. In prav to avstrijsko smučarsko središče v bližini meje z Italijo, ne katerega od slovenskih, je izbrala za novinarsko konferenco, na kateri bo postregla z načrti za prihodnost.

Mazejeva je že vse od 7. maja 2015 na tekmovalnem premoru, v času pavze je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru in se preizkusila kot komentatorka na Eurosportu. Avstrijski Kleine Zeitung je v začetku oktobra napovedal, da naj bi se 33-letna športnica prihodnje leto, torej po koncu sezone 2016/17, poslovila od vrhunskega športa. V novi sezoni naj bi nastopila še na veleslalomu za Zlato lisico 7. januarja v Maribor ter februarja na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, kjer naj bi na smuku branila naslov.

"Tina razmišlja o tem, da bi se preselila v Švico in delala v marketingu za svojega proizvajalca smuči Stöckli. Še naprej sodeluje s Filo, zanje je opravila poziranje v Milanu, in z Milko. Želi nadaljevati tudi kot komentatorka smučarskih tekem na Eurosportu," je časnik navedel informacije svojega vira iz Slovenije.

Kakršnakoli že bo odločitev slovenske šampionke, dejstvo je, da je njena športna zapuščina izjemna ter da je kot najbolj celovita in vsestranska alpska smučarka v karavani osvojila vse, kar se je osvojiti dalo.

Mazejeva je s 26 osvojenimi zmagami v svetovnem pokalu najboljša alpska smučarka v zgodovini Slovenije. Postavila je svetovni rekord po številu točk, 2414 točk v eni sezoni svetovnega pokala ter prehitela slovitega Herminatorja, Hermanna Maierja. Rekordno sezono 2012/13 je kronala s skupno zmago v svetovnem pokalu, ko je kot edina Slovenka osvojila veliki kristalni globus. Hkrati je takrat osvojila še mala kristalna globusa za posebni seštevek veleslaloma in superveleslaloma.

V svetovnem pokalu je slavila zmage v vseh petih disciplinah, zbrala je vsega skupaj 81 stopničk, osvojila štiri zmage na svetovnih prvenstvih ter dve na olimpijskih igrah. Vsega skupaj je na največjih tekmovanjih osvojila 13 kolajn, štiri olimpijske in devet na svetovnih prvenstvih.