Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tima Maze druga na superveleslalomu in pred Anno Fenninger

Deli na:
Tima Maze druga na superveleslalomu in pred Anno Fenninger

Foto: Reuters

Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni v Garmisch-Partenkirchnu. Na stopničke se je znova zavihtela Tina Maze z zaostankom dveh desetink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Avstrijki Anni Fenninger, ki je bila od Vonnove počasnejša 36 stotink sekunde.

V boju za veliki kristalni globus je pobudo znova prevzela slovenska šampionka. Mazejeva je zaostala le za Vonnovo, za 16 stotink sekunde pa je bila hitrejša od avstrijske izzivalke za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark. Mazejeva ima pred tekmama v tehničnih disciplinah ob koncu prihodnjega tedna v Areju prednost 44 točk pred Fenningerjevo. Do konca sezone je sicer še šest tekem.

Boj za superveleslalomski mali kristalni globus pa se bo z razpletom tekme v Garmischu prenesel na zadnjo tekmo sezone v francoskem Meribelu. Vonnova (440) bo v Savojskih Alpah branila pičlih osem točk prednosti na vrhu posebnega seštevka v disciplini pred Fenningerjevo. Iz tega boja pa je dokončno izpadla tretjeuvrščena Mazejeva, njen zaostanek 110 točk je za mali globus tudi teoretično prevelik.