Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tim Gajser s Hondo drugi v Gelsenkirchnu

Deli na:
Tim Gajser s Hondo drugi v Gelsenkirchnu

Foto: Primož Lavre

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je sinoči nastopil na dirki Monster Energy SMX, tekmovanju ekip v dvoranskem motokrosu, ki so ga izvedli na nogometnem stadionu v Gelsenkirchnu. Na prvem takšnem tekmovanju je Gajserjeva ekipa Honda končala na drugem mestu, zmagal je KTM, v razvrstitvi posameznikov je bil slovenski dirkač sedmi.

Dirkači, v elitni konkurenci jih je nastopilo 23, so tekmovali v treh vožnjah, njihove uvrstitve pa so prinašale točke ekipam oziroma proizvajalcem, za katere so nastopali. Gajser je tekmoval za Hondo, skupaj s Francozom Gauiterjem Paulinom in Rusom Jevgenijem Bobriševim.

V prvi vožnji je sveži svetovni prvak razreda MXGP prepričljivo slavil, potem ko je bil najhitrejši že po startu in dobil tudi "holeshot" za najboljši start. Slabše mu je šlo v drugi vožnji, ko je sicer spet dobil "holeshot", toda nato je naredil napako pri zaviranju in padel. Ko je nadaljeval, pa je sledil še en padec, pri katerem si je tudi nekoliko poškodoval ramo, to vožnjo pa je nato končal v ozadju na 19. mestu. V tretji vožnji pa je bil dolgo na drugem mestu, na koncu pa ga je nekaj tekmecev prehitelo, tako da je bil peti.

V skupnem seštevku ekip so prepričljivo slavili dirkači ekipe KTM Nizozemec Jeffrey Herlings, Američan Ryan Dungey in Francoz Marvin Musquin, ki so zbrali 18 točk. Honda je na drugem mestu končala pri 43, tretji so bili dirkači Kawasakija z 61 točkami.

Dungey je bil s sedmimi točkami tudi najboljši posameznik, za njim sta se uvrstila Herlings in Musquin s po 11, Gajser je bil s 25 točkami na sedmem mestu.

V Gelsenkirchnu so nastopili tudi dirkači v evropskem pokalu do 125 ccm, izkazal se je tudi slovenski predstavnik Luka Milec s tremi uvrstitvami med deseterico (dvakrat četrto in enkrat peto mesto), zmagal pa je Danec Mikkel Haarup.