Revija Reporter
Magazin

Tilen Artač se je izkazal: sijajna imitacija Rudana in Rozge

A. S.
1.560

11. sep. 2024 7:39 Osveženo: 7:44 / 11. 9. 2024

Deli na:

Tilen Artač v Aktualovem studiu

Luka Švigelj

Tilen Artač je na Aktual TV, k Žani Vidmar in Klemnu Bunderli, prišel predstavit svojo predstavo Klasični Artač, v kateri igra vlogo dirigenta, te se je pred kratkim naučil, in vlogo violončelista, kar je že dolgo vrsto let. Ljudem želi pokazati, da je "klasična glasba prav tako glasba za žur", saj naj bi za to tudi nastala.

"Slovenska publika je dobra, zahtevna publika, najrajši nastopam pred njo," je povedal Tilen.

"Dirigiram mladim glasbenikom, Slovenskemu mladinskemu orkestru, v katerem je 45 vrhunskih, talentiranih mladih klasičnih glasbenikov. Ki uživajo v tem, kar počnejo," jih je pohvalil Artač.

Tilen, Žana in Klemen v Aktualovem studiu

Luka Švigelj

Žana in Klemen sta mu pripravila nekaj glasbenih izzivov. V dveh minutah je moral zapeti čim več refrenov pesmi, ki sta mu jih naložila. Šlo mu je seveda odlično, nalogo je opravil duhovito, vživel se je v vse pevce, katerih pesmi je moral zapeti. Dobil je kar 12 točk, čeprav je zapel manj refrenov, ker je za imitacijo Rudana in Rozge dobil od Žane kar po tri točke.

Kadarkoli je gost v studiu Tilen Artač, je vedno zabavno in drugače. Tako je bilo tudi tokrat. Prišel je z dirigentsko paličico, s katero je ves čas mahal po zraku. Ko jo je dobila v roke Žana, je bila presenečena, kako lahka je. Tilen pravi, da je njegova predstava namenjena gledalcem vseh starosti.

Tilen, Žana in Klemen v Aktualovem studiu

Luka Švigelj