Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

Tatjana Mihelj, Maja Wagner Odkrito.si

Tatjana Mihelj presrečna, da ji ob strani stoji ...

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Magazin

"Terorist" Jamie Oliver je Špance razjezil s klobaso v paelli

Deli na:
"Terorist" Jamie Oliver je Špance razjezil s klobaso v paelli

Foto: Getty Images

Britanski zvezdniški kuhar Jamie Oliver si je nakopal jezo Špancev, potem ko je v tradicionalno špansko riževo jed paella vključil chorizo, vrsto španske klobase. Fotografijo jedi, pospremljeno s komentarjem, da njegova paella vsebuje piščančja bedra in chorizo, je objavil na Twitterju, nakar se je nanj usul plaz kritik.

"Pri dobri španski hrani ni kaj boljšega od paelle. Moja različica kombinira piščančja bedra in chorizo," se glasi Oliverjev tvit. Privrženci tradicije, ko gre za hrano, so na spletnih družbenih omrežjih kaj kmalu na Oliverja naslovili ostre kritike. Po njihovem mnenju je namreč klobasa v paelli nekaj globoko nesprejemljivega, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Odstrani chorizo. Ne pogajamo se s teroristi. To je zdaj opozorilo," je zapisal nek spletni uporabnik. Drugi pa so v odgovor zagrozili, da bodo tradicionalne britanske ocvrte ribe in krompirček pripravili iz race in jajčevcev.

Oliver pa je v svoj zagovor za kanadsko televizijo CBC vztrajal: "Sem rekel, da gre za mojo različico. To je moja različica in za njo stojim. Je prekleto dobra," je dejal.

Poleg kritik je bil slavni kuhar deležen tudi nekaj podpore. Slavni španski kuharski mojster v ZDA Jose Andres je tako zapisal: "Španci! Vem da to na fotografiji ne izgleda kot paella. A je 'španski riž'. Dajmo Jamieju mir."

Loading...