Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Telekom Slovenije ob predstavitvi omrežja 5G slovenskim gasilcem predal donacijo v višini 20.000 evrov

Deli na:
Telekom Slovenije ob predstavitvi omrežja 5G slovenskim gasilcem predal donacijo v višini 20.000 evrov

Tomaž Jontes, član uprave Telekoma Slovenije za komercialno področje, je predal donacijo v višini 20 tisoč evrov predsedniku Gasilske zveze Slovenije Janku Cerkveniku in poveljniku Franciju Petku. - Foto: Promocijsko gradivo

Telekom Slovenije je v teh dneh omogočil komercialno uporabo omrežja 5G, ki ga je vzpostavil v obstoječem frekvenčnem pasu, ki ga uporablja tudi za omrežje 4G. V primerjavi z obstoječimi mobilnimi omrežji 5G prinaša še večje hitrosti prenosa podatkov in veliko krajši odzivni čas z izjemno nizko zakasnitvijo nekaj milisekund. To bo poleg nadaljnje digitalizacije gospodarstva imelo pomembno vlogo tudi pri razvoju sistema za javno varnost ter zaščito in reševanje. Zato je na dogodku ob predstavitvi omrežja 5G Telekom Slovenije Gasilski zvezi Sloveniji predal donacijo v višini 20.000 evrov, ki bo namenjena nadaljnjemu usposabljanju gasilcev.

»Pri delovanju enot za zaščito, reševanje in zagotavljanje varnosti, kjer šteje prav vsaka sekunda, je ključna zanesljiva komunikacijska tehnologija, ob tem pa gasilke in gasilci poosebljajo vrednote humanitarnost, prostovoljstvo in solidarnost. Ob prav vsaki naravni ali drugi nesreči brezpogojno dokazujejo, da so tisti, na katere se lahko vedno in povsod zanesemo,« je na dogodku ob predstavitvi omrežja pete mobilne generacije poudaril Tomaž Jontes, član uprave Telekoma Slovenije za komercialno področje. Zato je Telekom Slovenije predsedniku Gasilske zveze Slovenije Janku Cerkveniku in poveljniku Franciju Petku predal donacijo v višini 20.000 evrov, ki jo bo Gasilska zveza Slovenije namenila za nadaljnje usposabljanje gasilcev.

Med prvimi so na posebnem dogodku poleg novinarjev omrežje 5G preizkusili pevka Anabel ter kantavtorica in »gamerka« Manca Berlec, saj 5G prinaša popolnoma drugačno izkušnjo zabavne industrije in igranja igric; pa tudi Miha Pintar, ki je lani na najtežjem gasilskem tekmovanju na svetu osvojil naziv svetovnega prvaka.

Brezplačen preizkus omrežja z uveljavljeno aplikacijo Speedtest

5G odgovarja potrebam sodobne družbe, za katero je značilna hitra rast mobilnega prenosa podatkov. »Razvoj je potreben, ker želimo uporabnikom še naprej zagotavljati nemotene, varne in zanesljive komunikacijske storitve. Mobilni podatkovni promet se namreč eksponentno povečuje, pomen sistematičnega vlaganja v sodobno in zmogljivo omrežje pa se je še posebej odrazil v obdobju, ko smo bili priča množični in hitri transformaciji učenja in dela na daljavo. Brez zmogljivega in sodobnega omrežja bi se celotna družba še bistveno bolj ustavila,« je dejal mag. Matjaž Beričič, član uprave Telekoma Slovenije za tehnologijo. 

Raziskave kažejo, da uporabniki omrežje Telekoma Slovenije ocenjujejo kot najboljše, najbolj zanesljivo in najbolj zaupanja vredno. »Naše omrežje vsak dan uporablja več kot milijon uporabnikov. Zaradi njegove naprednosti, zanesljivosti, varnosti in vrhunske pokritosti ga uporabljajo tudi drugi operaterji v Sloveniji. Ker verjamemo v svoje omrežje, saj ga skrbno in premišljeno razvijamo že 30 let, in predvsem, ker nam je najpomembnejša dejanska in vrhunska uporabniška izkušnja, uporabnike vabimo, da kakovost, hitrost in odzivnost našega omrežja od danes dalje neomejeno testirajo z uveljavljeno aplikacijo Speedtest. Pri uporabi aplikacije Speedtest se količine prenosa podatkov, ki jih bodo pri tem porabili v našem omrežju, ne bodo odštevale od zakupljenih količin paketa. Zato, ker so v prvem omrežju Slovenije naši uporabniki na prvem mestu,« je še dodal mag. Matjaž Beričič.

O tem, kako lahko pričnete uporabljati prvo 5G omrežje v Sloveniji, lahko preverite na  https://www.telekom.si/5g