Revija Reporter
Magazin

Telekom in Samsung z donacijo 10.000 evrov združenju Europa Donna Slovenija

STA

9. nov. 2021 11:35 Osveženo: 11:42 / 09. 11. 2021

Deli na:

Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija

Telekom Slovenije

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk, rožnatem oktobru, so v Telekomu Slovenije in Samsungu že 14. leto zapored kupcem po ugodni ceni ponudila dva "rožnata" mobitela Samsung. Ob zaključku prodajne akcije sta predsednici Združenja Europa Donna Slovenija Tanji Španić predala donacijo v višini 10.000 evrov, so sporočili iz Telekoma.

Rak dojk je tudi v Sloveniji še vedno najpogostejša oblika raka pri ženskah. Letošnje aktivnosti Združenja Europa Donna Slovenija v rožnatem oktobru so potekale pod sloganom Bodi in ostani zdrava!, saj raziskave kažejo, da lahko z redno telesno aktivnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, z ohranjanjem ustrezne telesne teže in pozitivno naravnanostjo zmanjšamo tveganje za razvoj raka dojk.

V združenju se zahvaljujejo kupcem "rožnatih" mobitelov, donirana sredstva bodo namenili nadaljnjemu širjenju programov psihosocialne podpore bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z diagnozo raka dojk.

"Pri tem pa ne pozabimo - za svoje zdravje in zdrav življenjski slog skrbimo skozi vse leto, bodimo pozorni na morebitne zdravstvene težave in ob najmanjših spremembah ne odlašajmo z obiskom zdravnika," je ob prejemu donacije izpostavila Španićeva.

V Samsungu Slovenija so zadovoljni, da so tudi letos z izbranimi mobiteli sodelovali v rožnatem oktobru in podprli prizadevanja združenja, ki že vrsto let opozarja na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk, je poudaril vodja mobilne telefonije Bernard Purkat.

Tudi v Telekomu Slovenije so prepričani, da je zdravje največja vrednota, zato podpirajo aktivnosti združenja. Pri ozaveščanju tako glede raka dojk kot raka na modih in drugih boleznih v družbi ne sme biti tabujev, je izpostavila direktorica centralnega marketinga Andreja Lenart.