Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tako je Melania prižgala božične lučke in razsvetlila Washington (FOTO)

Deli na:
Tako je Melania prižgala božične lučke in razsvetlila Washington (FOTO)

Melania - Foto: Reuters

Predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania Trump sta se v četrtek udeležila tradicionalnega prižiganja lučk na nacionalnem božičnem drevesu v parku blizu Bele hiše v Washingtonu. Lučke je prižgala prva dama. Predsednik ji je pri prižiganju lučk stal ob strani, pred tem pa vsem zaželel zelo vesel božič.

Nacionalno božično drevo je več kot devet metrov visoka srebrna smreka, okrašena s 50.000 lučkami in 450 okraski v obliki zvezd. Oktobra so ga prepeljali iz Pennsylvanije, Nacionalna služba za parke pa ga je s pomočjo žerjava znova posadila v parku blizu Bele hiše.

Na slovesnosti so nastopili številni ameriški glasbeniki, med njimi country pevka Jessie James Decker, pevka Spensha Baker, pevec Colton Dixon, rock skupina zračnih sil Max Impact, pevka Chevel Shepherd, zbor Tucson Boys, orkester marincev in mladinski zbor West Tennessee.

Prižiganje luči na božičnem drevesu pred Belo hišo je skoraj stoletna tradicija. Kot prvi jih je leta 1923 prižgal tedanji predsednik Calvin Coolidge. Organizatorji se trudijo, da bi prireditev sledila duhu sodobnega časa. Tako ima nacionalno božično drevo od leta 2013 celo svoj račun na Twitterju. V četrtek so na njem objavili sporočilo: "Hvala vsem, ki ste me nocoj prišli pogledat."

Še večje in bolj slavno drevo so v sredo prižgali v New Yorku pred Rockefellerjevim centrom. Več kot 23 metrov visoka smreka ima prav tako 50.000 lučk, na vrhu pa jo krasi kristalna zvezda podjetja Swarovski. Pripeljali so jo iz vasi Florida na severu države New Yorka.

Prisotno množico so med drugim zabavali Al Rocker, zvezde komične oddaje Sobotna noč v živo, John Legend, Gwen Stefani in med drugimi tudi Jon Bon Jovi.