Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tadej Pogačar gre letos po zmago tako na Touru kot na Vuelti

Deli na:
Tadej Pogačar gre letos po zmago tako na Touru kot na Vuelti

Foto: Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo po informacijah njegovega moštva UAE Team Emirates letos dirkal tako na Touru kot Vuelti, so sporočili na spletni strani. Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi bo letos v prvi vrsti branil naslov na dirki po Franciji, potem ko je lani na poti do Pariza ugnal rojaka Primoža Rogliča.

UAE Team Emirates so sporočili imena treh kapetanov za vse tri tritedenske preizkušnje v letu 2021. Na Giru bodo v tej vlogi nastopili Italijan Davide Formolo, Američan Brandon McNulty ter sprinter, Kolumbijec Fernando Gaviria.

Na Touru bodo v vlogi vodij nastopili Pogačar, tam bosta tudi novi član ekipe, Švicar Marc Hirschi ter norveški sprinter Alexander Kristoff. Na španski pentlji bo prav tako kapetan Pogačar, ki mu bosta ob strani stala Španec David De La Cruz in italijanski sprinter Matteo Trentin.

Glavni cilj Pogačarja ostaja ubranitev zmage na francoski pentlji, ki bo letos med 26. junijem in 18. julijem. Teden dni kasneje bodo na vrsti še kolesarske preizkušnje na olimpijskih igrah v Tokiu.

Giro bo letos na sporedu med 8. in 30. majem, Vuelta pa med 14. avgustom in 5. septembrom, če bo obveljal prvoten koledar sezone, ki jo bodo znova krojile razmere v zvezi z novim koronavirusom.