severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Magazin

Sydney bi Melbournu ukradel dirko F1

Deli na:
Sydney bi Melbournu ukradel dirko F1

Foto: Reuters

Melbourne bi v prihodnjih letih lahko izgubil dirko formule 1 za VN Avstralije, saj kandidat za premiera Novega Južnega Walesa Mike Baird napoveduje, da bo v primeru zmage na volitvah 28. marca dirko preselil v Sydney. Melborune F1 gosti že 20 let.

"Verjamem, da smo predolgo sedeli in gledali, kako Melbourne gosti vse dogodke, ki si jih je zaželel. Pripravili smo svoje dogodke, povečali proračune, za mesto si želimo le najboljše dogodke. To bomo počeli na način, da bo država od tega imela korist," je novinarjem povedal Baird.

Na čelu projekta bo Rod McGeoch, vodja kandidature Sydneyja za olimpijske igre leta 2000. Skupaj z ekipo bo preučil prednosti in stroške dirke. Melbourne uvodna dirka sezone po poročanjih stane okrog 46 milijonov dolarjev letno.

Povsem drugače meni Ron Walker, predsednik korporacije, ki skrbi za VN Avstralije. Ta pravi, da bo dirka v Albert Parku vsaj do leta 2020. "Ekipa je Bairdu svetovala narobe. Pogodbo imamo do leta 2020 z možnostjo podaljšanja za pet let. Do takrat je še veliko časa," je povedal Walker in dodal, da bi v naslednjih mesecih lahko podaljšal pogodbo še za 10 let.

loading...
Loading...