markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Magazin

Stray Kids: Na edinstvenem koncertu zvezdnikov korejskega popa v Milanu

Deli na:
Stray Kids: Na edinstvenem koncertu zvezdnikov korejskega popa v Milanu

Stray Kids med koncertom - Foto: Profimedia

Ko so mati pri agenciji Koncerti.net rezervirali aranžmaje za tri, so bile že skoraj vse vstopnice razprodane in usodnega petkovega jutra so se že ob sedmih zjutraj izpred ljubljanskega Koloseja v Milano v Italijo odpravili štirje nabito polni avtobusi.

Vožnja, ki se je s tremi kratkimi postanki do Milana vlekla skoraj celih devet ur, ni bila mačji kašelj. A za Stray Kids, južnokorejsko fantovsko zasedbo so bili njihovi fani pripravljeni potrpeti tudi naporno vožnjo in vse ostalo.

Fantovska skupina je nastala kot plod resničnostnega televizijskega šova, v katerem so iskali talente za bend; podobno kot so nekoč v Sloveniji na komercialni televiziji v licenčnem resničnostnem šovu Popstars sestavili zasedbo Bepop. Slovenska scena se s tujo, v tem primeru južnokorejsko, seveda ne more meriti. Pri nas je vse zelo majhno in omejeno izključno na naše ozemlje, za izvajalce iz tujih držav pa praviloma ni meja.

Stray Kids so na svetovno prizorišče prišli že leta 2017 in si do danes izborili položaj pravih zvezd. V glavnem pojejo v korejščini, in mi trapci, ki obvladamo le nekaj evropskih jezikov, smo v pesmicah, ki so nam sedle v srce, na primer Sunshine, ujeli samo: ye, ye, ye ...



Zelo nam je nagajalo vreme, saj nam je vsako poro na telesu najprej izsušila visoka vročina, nakar je nebo počrnelo in vlila se je nevihta, tako da smo imeli en tak južnokorejski Woodstock. Sicer pa, da se malo poduvamo, je bil to prvi koncert Stray Kids v Evropi, kar pomeni, da smo bili priča zgodovinskemu dogodku, pa čeprav smo ga polovico prespali na avtobusu.

Da je štos še večji, je v tokratnem dežju veselo žuralo skoraj več staršev kot najstnikov, kajti starši so se koncerta preprosto morali udeležiti, saj so bili njihovi otroci večinoma še premladi, da bi smeli sami pohajati po Milanu ...

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24