mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Štirikratni zmagovalec Toura Froome o slovenskih asih: Letošnji Tour bi moral biti Rogličev, Pogačarja je užitek gledati

Deli na:
Štirikratni zmagovalec Toura Froome o slovenskih asih: Letošnji Tour bi moral biti Rogličev, Pogačarja je užitek gledati

Foto: Profimedia & Reuters

Britanski kolesar Chris Froome (Ineos Grenadiers) je na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja spregovoril tudi o letošnji dirki po Franciji in obeh Slovencih, Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju. Dejal je, da bi to moral biti Rogličev Tour, a da sam najraje spremlja mlajšega Pogačarja.

Froome je bil pred nadaljevanjem zaradi koronavirusa zaznamovane sezone kolesarstva predviden za nastop na Touru. A štirikratni zmagovalec največje dirke v kolesarstvu je bil v preslabi formi, zaradi česar se bo letos posvetil španski Vuelti.

Tudi v teh dneh na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ne blesti, v skupnem seštevku zaseda šele 106. mesto s skoraj eno uro zaostanka za vodilnim Britancem Simonom Yatesom. Je pa za Eurosport spregovoril o dirki po Franciji in obeh Slovencih.

"Letošnji Tour bi moral biti Rogličev, o tem ni dvoma. Seveda bi rad videl, da bi dirko dobil moj moštveni kolega Egan Bernal, obenem pa mislim, da Tadej Pogačar ni daleč od skupne zmage," je dejal Froome in pohvalil za zdaj še 21-letnega kolesarja s Klanca pri Komendi.


"Videti je najbolj svež od prve trojice. Nikoli se mi ne zdi, da bi bil pod stresom. Izjemno ga je gledati," je še dodal 35-letnik, ki se prihodnjo sezono seli k moštvu Isreal Start-Up Nation.

"Zanimivo bo videti, če lahko prvi trije zdržijo tri tedne. To je največji izziv za Rogliča. V zadnjih letih je ob koncu velikih dirk malce padel v formi in ta Tour je v zadnjem tednu brutalen," je še razmišljal Froome, ki ga je povzel spletni portal Cyclingnews.

"Kolesarje čaka še veliko izzivov. Izpostavil pa bi kraljevsko 17. etapo in vožnjo na čas v 20. Zanimivo bo videti, če bo Roglič zdržal," je še pristavil Froome.

Letos bo, kot rečeno, dirkal na španski Vuelti, ki se bo začela 20. oktobra in končala 8. novembra.