Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Steven Seagal je dobil srbsko državljanstvo

Deli na:
Steven Seagal je dobil srbsko državljanstvo

Foto: Getty Images

Ameriški igralec akcijskih filmov, glasbenik in humanitarec Steven Seagal je dobil srbsko državljanstvo. Seagal se je v zadnjih mesecih pogosto mudil v Srbiji. Nazadnje je s svojim rock & blues bandom nastopil na novoletnem koncertu v središču Beograda, pred srbskim parlamentom, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Državljan Republike Srbije postaja Seagal (Saul) Steven Frederic, rojen 10. aprila 1952 v ameriški zvezni državi Michigan, državljan ZDA," so v ponedeljek objavo v zadnji številki uradnega lista, s katero je igralec postal srbski državljan, povzeli srbski mediji.

Igralec je decembra dvakrat obiskal Srbijo in se srečal s srbskim predsednikom Tomislavom Nikolićem in srbskim premierjem Aleksandrom Vučićem. Po sestanku z Vučićem je dejal, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, za promocijo Srbije v svetu. Izrazil je tudi željo, da ustanovi aikido akademijo v srbski prestolnici. Sam je v tej borilni veščini dosegel mojstrsko stopnjo črni pas, 7. dan.

Igralec je svoje borilne sposobnosti prikazal v več hollywoodskih filmih, v njih so bile uporabljene tudi njegove skladbe. Že od svojih najstniških let igra kitaro, blues je njegova strast.

Doslej je objavil albuma Songs from the Crystal Cave (2005) in Mojo Priest (2006), koncertni oder pa si je delil z legendami, kot so BB King, John Lee Hooker, Bo Diddley in Clarence "Gatemouth" Brown.