Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Magazin

Srbski Blic izziva Slovence: Brez Srbov ne bi imeli medalje: Dragić, Dončić, Kokoškov...

Deli na:
Srbski Blic izziva Slovence: Brez Srbov ne bi imeli medalje: Dragić, Dončić, Kokoškov...

Foto: Profimedia

Srbi so kovači tuje medalje, piše srbski tabloid Blic, ki izpostavlja srbske korenine ključnih tvorcev slovenskega košarkarskega uspeha.

Lahko je Slovencem , ko so jim glavni ljudje iz dežele košarke, se hvali Blic, ki sicer pohvali uspeh Slovenije, a ne pozabi poudariti, da so Slovenijo do finala evropskega košarkarskega prvenstva povlekli ljudje s poreklom iz Srbije. To so  Goran Dragić, Luka Dončić, Saša Zagorac, Aleksej Nikolić in selektor Igor Kokoškov, se hvali Blic.

Glavni arhitekti slovenskega uspeha imajo vsi srbske korenine, piše Blic. Selektor Igor Kokoškov je iz Banatskega Brestovca pri Pančevu in v karieri si srčno želi voditi tudi srbsko reprezentanco, poudarja tabloid. Izpostavijo še srbska očeta Gorana Dragića in Luke Dončića, ignorirajo pa njuni mami Slovenki.


Oče Gorana Dragića je doma iz Zvornika, košarkar skoraj vsako leto obišče strica, ki živi v Požarevcu, na dresu pa ima na svoje vztrajanje napisano Dragić s "ć", čeprav te črke v slovenščini ne uporabljamo, hvali Blic "srbskega" Gorana. Tudi v Ljubljani in v Postojni rojena Saša Zagorac in Aleksej Nikolić imata srbske korenine.

Dedek in babica Luke Dončića po očetovi strani sta s Kosova in zaradi dela sta se preselila v Slovenijo, kjer sta dobila sina, košarkarja in Lukovega očeta Saša Dončića, piše Blic. Srbski časnik spomni tudi, da je srbski selektor Aleksandar Đorđević Luko snubil za nastop za Srbijo.

A je igranje za srbsko reprezentanco Luka zavrnil, za kar gre zasluga predvsem mami Slovenki Mirjam Poterbin. Za povrh je Luka odrasel v Sloveniji, ki mu je, ne glede na srbske korenine, domovina, že pred srbskim snubljenjem pa je večkrat dejal, da se počuti Slovenca in je na družabnih omrežjih navijal za slovenske športnike.