denar Dobra karma

12 astro znakov: kako lahko obogatijo in kakšen ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Magazin

Srbski Blic izziva Slovence: Brez Srbov ne bi imeli medalje: Dragić, Dončić, Kokoškov...

Deli na:
Srbski Blic izziva Slovence: Brez Srbov ne bi imeli medalje: Dragić, Dončić, Kokoškov...

Goran Dragić in selektor Igor Kokoškov. - Foto: Profimedia

Srbi so kovači tuje medalje, piše srbski tabloid Blic, ki izpostavlja srbske korenine ključnih tvorcev slovenskega košarkarskega uspeha.

Lahko je Slovencem , ko so jim glavni ljudje iz dežele košarke, se hvali Blic, ki sicer pohvali uspeh Slovenije, a ne pozabi poudariti, da so Slovenijo do finala evropskega košarkarskega prvenstva povlekli ljudje s poreklom iz Srbije. To so  Goran Dragić, Luka Dončić, Saša Zagorac, Aleksej Nikolić in selektor Igor Kokoškov, se hvali Blic.

Glavni arhitekti slovenskega uspeha imajo vsi srbske korenine, piše Blic. Selektor Igor Kokoškov je iz Banatskega Brestovca pri Pančevu in v karieri si srčno želi voditi tudi srbsko reprezentanco, poudarja tabloid. Izpostavijo še srbska očeta Gorana Dragića in Luke Dončića, ignorirajo pa njuni mami Slovenki.


Oče Gorana Dragića je doma iz Zvornika, košarkar skoraj vsako leto obišče strica, ki živi v Požarevcu, na dresu pa ima na svoje vztrajanje napisano Dragić s "ć", čeprav te črke v slovenščini ne uporabljamo, hvali Blic "srbskega" Gorana. Tudi v Ljubljani in v Postojni rojena Saša Zagorac in Aleksej Nikolić imata srbske korenine.

Dedek in babica Luke Dončića po očetovi strani sta s Kosova in zaradi dela sta se preselila v Slovenijo, kjer sta dobila sina, košarkarja in Lukovega očeta Saša Dončića, piše Blic. Srbski časnik spomni tudi, da je srbski selektor Aleksandar Đorđević Luko snubil za nastop za Srbijo.

A je igranje za srbsko reprezentanco Luka zavrnil, za kar gre zasluga predvsem mami Slovenki Mirjam Poterbin. Za povrh je Luka odrasel v Sloveniji, ki mu je, ne glede na srbske korenine, domovina, že pred srbskim snubljenjem pa je večkrat dejal, da se počuti Slovenca in je na družabnih omrežjih navijal za slovenske športnike.

Loading...