1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sramota za danski nogomet in blamaža za Uefo: Danci v ligi narodov z nižjeligaši in futsalisti

Deli na:
Sramota za danski nogomet in blamaža za Uefo: Danci v ligi narodov z nižjeligaši in futsalisti

Foto: Reuters

Tik pred začetkom novoustanovljene evropske lige narodov je vroče predvsem v danski reprezentanci, ki zaradi spora z zvezo glede trženja in obveznosti igralcev zunaj igrišč prijateljske tekme s Slovaško in obračuna lige narodov z Walesom ne bo igrala v najboljši postavi. Nastopili naj bi kar nogometaši iz nižjih lig ter celo futsala.

Danska sicer po navedbah managerja zveze Kima Hallberga mora odigrati tekmi, saj bi ji v nasprotnem primeru grozila huda finančna kazen in bržčas tudi večletni suspenz.

Danci, ki jih bo vodil tudi rezervni selektor, nekdanji reprezentant John Jensen, so se v kaosu ob pripravah na omenjeni tekmi znašli, potem ko ni na vidiku novega dogovora med zvezo in reprezentanti.

Prejšnji dogovor se je iztekel po svetovnem prvenstvu v Rusiji, novega pa jim kljub številnim pogovorom še ni uspelo doseči. Zadnji neuspešni so bili konec tedna, danska televizija pa je poročala, da so novi načrtovani šele za prihodnji teden.

Nekateri igralci so dejali, da bi se zadnje zahteve zveze "teple" s pogosto bogatimi individualnimi sponzorskimi pogodbami.

V torek je eden glavnih zvezdnikov Danske Christian Eriksen pojasnil, da so bili igralci pripravljeni igrati, če bi danska zveza podaljšala zdajšnjo pogodbo za en mesec in tako dala dovolj časa za nov dogovor.

Jensen se ni postavil na nobeno stran, dejal je le, da zelo spoštuje reprezentanco kot institucijo in da mora odigrati ti dve tekmi.