profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Spustite zrak skozi vaša okna

Deli na:
Spustite zrak skozi vaša okna

Zračenje prostorov je v zadnjem letu postalo še pomembnejše in če je to v toplih dneh preprosto, pa zimski čas in hladnejši dnevi lahko predstavljajo težavo. Pozimi ogrevamo in ne želimo izgubljati dragocene topline, ki jo navsezadnje (drago) plačamo. Odpiranje oken na stežaj pomaga, a obstaja odlična alternativa, ki zagotavlja kroženje svežega zraka v prostorih skozi ves dan. To so PVC okna, ki omogočajo prezračevanje, čeprav so zaprta.

Svež zrak je vitalnega pomena, zato je pomembno, da so prostori, v katerih se največ zadržujemo, dobro prezračeni. Prebujajoča se pomlad je idealna za razmislek o novih oknih, ki bodo v našem domu ali pisarni poskrbela ne le za svež zrak, temveč tudi za več naravne svetlobe, pri tem pa zagotavljala najvišjo energetsko varčnost.
Ali moram zamenjati okna?

Menjava oken seveda ni nekaj, za kar bi se odločali vsako leto, zato je razmislek res na mestu. Se nam okna rosijo, opažamo sledi vlage na stenah, ali morda občutimo piš zraka, čeprav so okna zaprta? V takih primerih je priporočljivo opraviti meritve in zatrdno preveriti, kako učinkovita so, navsezadnje res ne želimo denarja metati skozi (zaprta) okna in tudi za meritve ga ni treba.

K sreči je namreč mogoče te meritve dobiti brezplačno! Po vsej Sloveniji jih opravlja podjetje TIP-TOP, njihovi svetovalci pa nam glede na rezultate meritev in po ogledu objekta tudi svetujejo pri izbiri primernih oken in načinu izvedbe, če se odločimo za menjavo oken.

Najpogosteje v Sloveniji vgrajujejo PVC ali lesena okna, včasih tudi aluminjasta. A katera bi bila najprimernejša za nas?

Prednosti PVC oken in brezplačne nastavitve

Takšna okna so v primerjavi z okni iz lesa uporabnikom izredno prijazna, saj praktično ne potrebujejo vzdrževanja, izbiramo lahko različne barve, če pa bi še vedno radi imeli videz lesa, se lahko odločimo tudi za PVC okna v realističnem lesnem dekorju. Posebnost, ki jo ponuja podjetje TIP-TOP, je barvna tehnika koekstruzija, ki zagotavlja boljšo odpornost na praske in daljšo življenjsko dobo. PVC okna TIP-TOP so tudi edina v Sloveniji s kar 12 leti garancije, ki velja za vse sestavne dele in ne vsebuje drobnega tiska, sistemskih pogojev ali obveznih plačljivih servisov, kot pri večini slovenskih ponudnikov PVC stavbnega pohištva.

Kadar bi se vendarle zgodilo, da bi potrebovali servis, je prednost TIP-TOP oken tudi, da z njimi dobimo dobro organizirano servisno službo, ki skrbi tako za servis in popravila kot za nastavitve. Nastavitve oken in vrat so za kupce TIP-TOP oken brezplačne, kar je vsekakor odlična novica, monterji pa so visoko usposobljeni in zagotavljajo najvišjo kakovost storitev v slovenskem prostoru.

Sistem za prezračevanje pri zaprtem oknu



Za kroženje zraka v prostoru nam lahko pomaga klimatska naprava, ki mora biti ustrezno nastavljena in redno servisirana, a vendar ni boljšega od svežega zraka. Četudi živimo ob prometnicah, kjer je zračenje primernejše v nočnem času, ko je manj prometa, je pomembno, da domove redno prezračujemo. Poleg svežega zraka je za kakovostno bivanje pomembno tudi, da je raven vlage v prostoru ravno pravšnja, česar pa s »klasičnim« odpiranjem oken ali klimatskimi napravami ni vedno mogoče doseči.

PVC okna TIP-TOP s sistemom za prezračevanje pri zaprtem oknu pa omogočajo prav to, saj se sistem ponaša s higro-nadzorovanim prezračevanjem. Popolnoma samodejno delujoč sistem poskrbi za povečan pretok zraka v primeru povišane vlažnosti, hkrati pa pred vlago ščiti stene. Poleg tega po namestitvi ne potrebuje servisiranja, je enostaven za vzdrževanje in estetsko dopolnjuje okna.

Seveda to ne pomeni, da oken sploh ne odpiramo, še vedno je prezračevanje pomembno. PVC okna TIP-TOP odlikuje visokokakovostno tesnjenje, zato je 5 minutno prezračevanje dnevno zadosti. Okna in balkonska vrata TIP-TOP imajo tudi standardno vgrajen comfort air – mikroprezračevanje, ki omogoča minimalen nagib okna, ki z zunanje strani ni opazen in nudi varno zračenje brez strahu pred zbujanjem pozornosti morebitnih vlomilcev.

Poševna, okrogla, trikotna, ... okna in senčila nepravilnih oblik in s kozmično tehnologijo NASE

Izražanje svojega karakterja je s PVC okni TIP TOP izjemno preprosto, saj lahko podjetje izdela okna vseh oblik, možne so tudi nepravilne oblike določenih vrst notranjih in zunanjih žaluzij ali rolet, vse skupaj pa lahko dopolnimo tako z notranjimi kot zunanjimi policami.

Okna podjetja TIP-TOP v nadstandardni kakovosti, ki je v celoti ne dosega nihče od drugih ponudnikov PVC stavbnega pohištva v Sloveniji, izdeluje eden vodilnih evropskih proizvajalcev oken Oknoplast in so primerna za vse vrste gradenj. Lahko se zanje odločimo ne glede na to, ali živimo v bloku ali hiši. Nekatera okna vsebujejo celo napredno tehnologijo NASE, saj podjetje neprestano išče nove tehnološke rešitve za preseganje obstoječih smernic na področju izdelave oken in vrat.

Ali je razpisana subvencija na PVC okna?

Eko sklad trenutno ponuja kredit za samostojne naložbe pri zamenjavi starega zunanjega stavbnega pohištva z novim energetsko učinkovitim in subvencijo socialno šibkim gospodinjstvom za zamenjavo obstoječih oken. Možnost torej obstaja, zato je dobro podrobneje preveriti spodbude Eko sklada, še najbolj preprosto pa je, da se obrnemo na svetovalce podjetja TIP-TOP, ki nam bodo strokovno in korektno svetovali ter tako poskrbeli za naše zadovoljstvo. Obiščemo jih lahko v salonu podjetja v BTC City v Ljubljani ali povpraševanje oddamo na spletni strani, če se ravno ne mudimo vsak dan v prestolnici. Okna TIP-TOP in njihove storitve nam podjetje namreč nudi kjerkoli v Sloveniji.