Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

zavojček cigatet Svet24.si

FOTO: Albanec prepričan, da je na tobačnih ...

astro Petisvet.si

Merkur se je danes spet obrnil, zato ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

meghan, harry Svet24.si

Harry in Meghan toneta vse globlje: princ naj bi ...

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Magazin

Španski sklad toži nemški bordel z imenom Dali

Deli na:
Španski sklad toži nemški bordel z imenom Dali

Foto: Profimedia - Salvador Dali

Španski sklad, ki skupaj z državo upravlja z zapuščino slavnega španskega umetnika Salvadorja Dalija, toži t. i. savna klub v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, ker ta nosi ime Dali. V klubu, pri katerem gre dejansko za bordel, poudarjajo, da to ime nosijo že 24 let.

Primer se je znašel pred deželnim sodiščem v mestu Arnsberg. Kot izhaja iz civilne tožbe, klub s poimenovanjem po Daliju krši "posmrtne osebnostne pravice" nadrealističnega umetnika, ki je umrl leta 1989, so za nemško tiskovno agencijo dpa povedali na sodišču.

Odgovora kluba na tožbo še niso prejeli. Po poročanju tabloida Bild je sicer šef bordela povedal, da se bodo sklicevali na običajno pravo. Poudaril je, da njihov bordel ime Dali nosi že 24 let.

Kot so medtem še povedali na sodišču v Arnsbergu, so jim pri španskem skladu povedali, da skrbijo za dediščino Dalija in da so tudi lastniki več znamk, ki nosijo ime po svetovno znanem umetniku, ki je živel med letoma 1904 in 1989. Sklad želi doseči, da bi toženi bordel prenehal uporabljati ime Dali, in to v vseh primerih, terja pa tudi plačilo odškodnine.

Loading...