Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Španci preganjajo brezobzirneže, ki si z brisačami "rezervirajo" prostor na plaži

Deli na:
Španci preganjajo brezobzirneže, ki si z brisačami "rezervirajo" prostor na plaži

Foto: Pixabay

Kdor si v Španiji najboljše mesto na plaži vnaprej rezervira s postavitvijo ležalnika, senčnika in brisače, nato pa na obalo pride šele pozneje, tvega, da mu bodo oblasti te predmete zasegle. V občini Gandia so namreč sprejeli odlok, po katerem bo policija zasegla predmete takšnih kopalcev. Za podobne ukrepe so se odločile tudi druge občine.

Številne obalne občine imajo dovolj kopalcev, ki mesto na plaži zgolj "rezervirajo", nato pa se na obalo ne vrnejo več ur. Mnoge so za takšno početje uvedle denarne kazni, občinske oblasti v občini Gandija blizu Valencije pa so šle še korak dlje in policijo pooblastile, da "prestopnikom" pripomočke kar zasežejo, poročanje španskega časnika El Pais povzema nemška tiskovna agencija dpa.

"Odločili smo se narediti korak naprej in lokalno policijo pooblastili, da odstrani predmete tistih, ki zgodaj zjutraj zasedejo prostor in ga tako naredijo zasebnega," je povedal predstavnik občine Jose Manuel Prieto.

Mesto, katerega število prebivalcev se v poletnih mesecih na račun turistov s 75.000 poveča na 300.000, bo na koncu takšnim predrznim turistom naložilo še plačilo globe v višini do 720 evrov. Ali jim bodo poletne potrebščine po plačilu vrnili, dpa ne navaja.