nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Janus se poslavlja; Ljubo Jasnič: Na mizi so trije kandidati za novega glavnega trenerja

Deli na:
Janus se poslavlja; Ljubo Jasnič: Na mizi so trije kandidati za novega glavnega trenerja

Foto: Bobo

Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič je po zadnjem dejanju letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici nakazal na skorajšnje spremembe v vrhu skakalne reprezentance. Meni, da do sprememb mora priti, ime novega selektorja naj bi bilo znano prihodnji teden.

Kot je dejal Jasnič je svež veter potreben, odločitve pa bodo sprejete po pogovorih s sedanjim strokovnim štabom in kandidati, tudi sedanjim glavnim trenerjem Goranom Janusom. "Do menjav mora priti po osmih letih. Normalno je, da se ljudje naveličajo, pa to z vsem priznanjem za vse, kar je bilo narejeno v zadnjih letih."

Trenutno so na mizi trije kandidati za novega glavnega trenerja, zbor pa se bo o najprimernejšem odločil na podlagi razvojnih projektov, ki jih bodo predstavili, in dosedanjih izkušnjah, je pojasnil Jasnič.

Odločitev naj bi tako bila znana predvidoma do četrtka. "Želel bi, da se stvari čim prej zaključijo, da lahko začnemo z novimi programi. Želim si, da bomo do 1. maja popolnoma pripravljeni na novo sezono tako na strokovnem kot tudi finančnem področju."


O imenih kandidatov ni želel govoriti, med njimi pa so izključno domači strokovnjaki. "Mislim, da imamo doma trenerski kader, ki lahko te tekmovalce pelje naprej."

Ob tem prihodnja vloga sedanjega glavnega trenerja Gorana Janusa, ki je bil na tem položaju od leta 2011, v reprezentanci še ni določena, je pa Jasnič nakazal željo, da bi ostal v kakšni drugi vlogi.

"Jutri začenjam pogovore z vsemi, začenši z Janusom kot sedanjem glavnem trenerju A reprezentance ... Na osnovi tega se bomo odločali, kako naprej," je povedal Jasnič, ob tem pa dodal: "Nobenemu ne bomo rekli adijo, nobenemu ne bomo zaprli vrata. Vsi so koristni - v kakšni vlogi, pa bo stvar pogovorov."

Jasnič meni, da nikakor ne gre spregledati dosežke 47-letnega strokovnjaka, ki je slovensko reprezentanco prevzel v času, ko ni redno dosegala točk v svetovnem pokalu in jo popeljal med najboljše reprezentance v svetovnem pokalu. "Goran je pustil svoj pečat, ta pečat bo ostal. Zadnji dve leti sta bili nekoliko slabši, ampak zato ne izgubi svojega sijaja."