900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Snemali bodo film o napadu Trumpovih privržencev na Kapitol

Deli na:
Snemali bodo film o napadu Trumpovih privržencev na Kapitol

Dogajanje v Washingtonu je bilo deležno obsodb in zgražanja po svetu. - Foto: Reuters

Hollywood želi napad na Kapitol v Washingtonu 6. januarja lani prenesti na velika platna v obliki celovečernega filma. Projekt z naslovom J6 je na Twitterju napovedal ameriški režiser in scenarist Billy Ray. Želi si opisati dogajanje iz "jarkov", je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa povedal za portal Deadline.com.

Ray je kmalu po napadu odpotoval v Washington in se pogovarjal s prizadetimi, kot je policist Michael Fanone, ki so ga brutalno napadli Trumpovi podporniki, piše dpa.

Kot producent bo sodeloval ameriški režiser Adam McKay, ki je lani predstavil film katastrofe Don't Look Up. Pred tem je s filmom Vice - The Second Man posnel realno satiro o politiki Dicka Cheneyja. Po njegovih besedah je Ray napisal "mučen in grozljiv" scenarij, da bi v obliki kinematografskega filma dokumentiral tisti "mučni dan".

Podporniki odstavljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa so 6. januarja lani vdrli v sedež ameriškega kongresa, da bi preprečili potrditev volilne zmage demokrata Joeja Bidna. Pet ljudi je umrlo, več deset je bilo ranjenih. Napad na srce ameriške demokracije je pretresel državo, Trump pa po poročanju dpa do danes ni priznal svojega volilnega poraza.

Ray je najbolj znan po pisanju scenarijev za filme, kot so Igre lakote, Kapitan Phillips in Richard Jewell. Leta 2020 je pripravil politično mini serijo The Comey Rule, ki temelji na knjigi nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeyja A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership.