eugenija carl Svet24.si

"Golob ne bo užival nobenih ugodnosti."

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rokerica Gianna Nannini napovedala kandidaturo za predsednico Italije (VIDEO)

Deli na:
Rokerica Gianna Nannini napovedala kandidaturo za predsednico Italije (VIDEO)

Gianna Nannini - Foto: Profimedia

Kraljica italijanskega rocka Gianna Nannini želi postati prva predsednica Italije. V videoposnetku, ki ga je objavila na Instagramu, je toskanska pevka napovedala kandidaturo za naslednico predsednika Sergia Mattarelle, ki se mu 3. februarja izteče sedemletni mandat.

Kandidatura Nanninijeve prihaja, ko v Italiji teče razprava o tem, da je napočil čas, da Italija prvič v zgodovini dobi žensko na čelu države. "Ob tej priložnosti uradno kandidiram za predsednico Italijanske republike," je v objavljenem videoposnetku izjavila 67-letna Nanninijeva.

Italijanski intelektualci, pisatelji in umetniki so pred kratkim sprožili tudi peticijo za izvolitev prve ženske za predsednico države.

Volitve italijanskega predsednika se bodo začele 24. januarja, glasujejo člani obeh domov parlamenta in predstavniki italijanskih dežel. Zaenkrat še ni uradnih kandidatov, kot možni pa se omenjajo predsednik vlade Mario Draghi, nekdanji predsednik vlade Giuliano Amato in sedanja ministrica za pravosodje Marta Cartabia, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Peticijo za izvolitev predsednice države je sprožila znana italijanska pisateljica Dacia Maraini. Poziv so med drugim podpisale pisateljica madžarskega rodu Edith Bruck, ki je preživela holokavst, režiserka Liliana Cavani, pisateljice Michela Murgia, Silvia Avallone in Melania Mazzucco, komičarki Luciana Littizzetto in Sabina Guzzanti ter pevka Fiorella Mannoia.