reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski SipaBoards na Kickstarterju zbral skoraj 174.000 dolarjev

Deli na:
Slovenski SipaBoards na Kickstarterju zbral skoraj 174.000 dolarjev

Foto: Kickstarter

Slovenski start-up SipaBoards je uspešno zaključil že drugo kampanjo na svetovni platformi za množično financiranje Kickstarter. Za novo generacijo samonapihljivih supov SipaBoards Air je zbral 173.831 dolarjev in tako skoraj podvojili prvotno zadani cilj 100.000 dolarjev, ki ga je sicer dosegel že na polovici kampanje.

SipaBoards Air je serija samonapihljivih supov z magnetnim stikalom. Gre za tako imenovani pametni sup, ki se napihne sam, uporabnik pa lahko z mobilno aplikacijo vedno preveri tudi njegov tlak.

Lani je startup SipaBoards izdelal prvi električni sup, ki ga ob samonapihljivosti odlikuje še pomožni pogon. Kampanja zanj se je z zbranimi 340.0000 dolarji uvrstila med najuspešnejše slovenske projekte po višini zbranih sredstev na Kickstarterju.

Mlado podjetje pa je hitro prepoznalo potrebo po še enostavnejših in dostopnejših rešitvah. "Hitro smo vedeli, da bo samonapihljivost naslednja velika reč v supanju. Na sejmih smo v središču pozornosti in pobiramo nagrade. Veseli nas, da je rešitev slovenska in da lahko nadaljujemo tradicijo vrhunskih športnih izdelkov iz Slovenije," je povedal ustanovitelj SipaBoards Sebastjan Sitar.

Ekipa Sipaboards o novih serijah ali modelih Sipaboards trenutno še ne razmišlja. "Zaenkrat smo osredotočeni na obstoječe modele in na njihovo kar se da najboljšo uporabnost in kakovost ter biti vodilni v liniji samonapihljivih supov na svetu. Imamo unikatno prednost, ki jo želimo dodobra izkoristiti, tako da bomo zaenkrat ostali osredotočeni na obstoječe modele," so povedali v ekipi.

Trenutno je njihov cilj proizvodnja SipaBoards Air modelov in njihova čimprejšnja dostava podpornikom. Nadaljevali pa bodo tudi s SipaBoards Air kampanjo na platformi Indoegogo ter uspešno prodajo drive modelov preko spletne trgovine.