kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenska posoda za pico na Kickstarterju zbrala več kot 145.000 dolarjev

Deli na:
Slovenska posoda za pico na Kickstarterju zbrala več kot 145.000 dolarjev

Foto: ironate.com

Trboveljčan Sašo Kastelic je danes zaključil s kampanjo na portalu za množično financiranje Kickstarter, v kateri je zbiral sredstva za posodo za peko pic Ironate. Kampanjo je podprlo več kot 1000 ljudi, ki so izdelku namenili dobrih 145.000 dolarjev. S tem je Ironate za več kot sedemkrat presegel prvotni cilj, ki je znašal 20.000 dolarjev.

"Kickstarter je za nas predstavljal preizkus trga. Glede na to, da je očitno zanimanja relativno veliko, bomo nadaljevali s prodajo preko spleta, dogovarjamo pa se že z nekaterimi trgovci in distributerji za prodajo v fizičnih trgovinah," je ob koncu kampanje povedal Kastelic.

V letu 2017 želijo po beseda Kastelica optimizirati proizvodnjo ter ustvariti ekipo, ki bo Ironate razvijala naprej. V načrtu je že nekaj dodatkov za posodo, v delu pa je tudi podaljšek, ki posodo naredi višjo in omogoča pečenje kruha ter drugega višjega peciva na štedilniku. Poleg tega bodo v prodajni program dodali tudi nekaj drugih izdelkov, kot je denimo dizajnerska deska za rezanje pizze, lopatica za pizzo itd.

V zametkih pa je tudi že povsem nov produkt v duhu njihovega slogana "Cooking Reinvented", je razkril Kastelic. "Razvoj poteka počasi, saj trenutno večino pozornosti posvečamo posodi za pečenje pizze. Zaenkrat še ne želim razkrivati, za kaj točno gre, ampak lahko povem, da je izdelek povezan s pijačo, ki je najboljša družba pizzi - pivu."

Kot je še povedal Kastelic, se je proizvodnja posod pričela že med samo kampanjo, saj so postavili zelo kratke roke za pošiljanje paketov. Podpornikom so obljubili, da bodo prvi kupci izdelek dobili pred 24. novembrom, naslednja pošiljka pa naj bi bila dostavljena pred božičem.

Posebnost posode je, da se za pripravo pice ne potrebuje pečice, saj se posoda v desetih minutah segreje na štedilniku tudi do 430 stopinj Celzija, pica pa je spečena v približno treh minutah. Zaradi materialov, načina priprave in strukture posode se zdi, da je bila pečena v krušni peči. Posodo se lahko uporablja tudi za peko in pripravo drugih jedi.

Navdih za Ironate je prišel iz kuhinje babic. V Ironate so združili stare tehnike kuhanja in peke v posodah ter sodobne materiale in tehnike proizvodnje. Izdelek je sestavljen iz posebne jeklene posode in pokrova ter lesenih snemljivih ročajev, pišejo na svoji spletni strani ustvarjalci projekta.

To ni prvi Kasteličev projekt na Kickstarterju. Pred tem je za mizo Switch Stance iz kartona spomladi letos zbral malo manj kot 8000 dolarjev in tako presegel zastavljen cilj, ki je znašal 4300 dolarjev.