Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši proti Francozom naskakujejo polfinale

Deli na:
Slovenski rokometaši proti Francozom naskakujejo polfinale

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je z uvrstitvijo v četrtfinale izpolnila načrt na svetovnem prvenstvu v Dohi, danes pa bo naskakovala polfinale. Pred njo je visoka ovira, aktualni olimpijski in evropski prvak iz Francije (foto), tekma pa se bo v tukajšnji dvorani Al Sadd pričela ob 19. uri.

Slovenska izbrana vrsta se zaveda, da jo na drevišnji tekmi čaka zelo zahteven nasprotnik. V njej je skupek sijajnih posameznikov, ki so se podredili ekipnemu uspehu. O moči francoske izbrane vrste zgovorno pričajo številna odličja, ki jih je osvojila v zadnjih dvajsetih letih, gre za štirikratne svetovne, dvakratne olimpijske in trikratne evropske prvake.

"Oni imajo svoj sistem igre. Ni kaj za videti ali gledati, a pridno osvajajo kolajne na največjih tekmovanjih. Francoski rokometaši so telesno ekstremno močni, premorejo individualno kakovost, če sem malce ciničen, tudi pet igralcev na mestu levega zunanjega. To je izjemno kakovostna ekipa, sijajno selekcionirana, ob tem pa je tudi odlično vodena s strani Clauda Oneste," je pred današnjim dvobojem dejal slovenski selektor Boris Denić.

"Na današnji tekmi ne bo nobenega kalkuliranja. Igra se za polfinale, pozabili bomo na vse bolečine in probleme. Na tej tekmi bomo dali vse od sebe, borili se bomo do konca. Tekma bo naporna, a mi nimamo kaj za izgubiti, nimamo nobenega strahu pred tekmecem," pa pravi Miha Žvižej, ki bo zavoljo poškodbe Davida Špilerja še bolj obremenjen na mestu levega krila.

Danes bodo v Dohi na sporedu še tri četrtfinalne tekme, pari pa so Hrvaška - Poljska, Danska - Španija in Katar - Nemčija.