Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši danes s svetovnimi prvaki iz Španije

Deli na:
Slovenski rokometaši danes s svetovnimi prvaki iz Španije

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v dvorani Duhail igrala svojo zadnjo tekmo v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Dohi. Na nasprotni strani igrišča ji bo stala branilka naslova iz Španije.

Statistika medsebojnih tekem je odločno na strani španske izbrane vrste, ki je dobila prav vseh osem tekem na evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih igrah, nazadnje pa sta se pomerili na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Barceloni, ko je zmagala s 26:22.

"Moji igralci že čutijo utrujenost, pred nami pa je peta tekma v osmih dneh in v bistvu tudi naša najtežja v skupinskem delu svetovnega prvenstva. Na vsaki tekmi želimo zmagati, tako bo tudi proti Špancem, le z nekoliko drugačnim razmišljanjem kot do zdaj," je nekoliko preračunljivo dejal slovenski selektor Boris Denić, ki se še ni odločil glede nastopa rekonvalescenta Klemna Cehteta, prav tako je vprašljiv nastop Uroša Zormana.

"Cehte je opravil prvi skupni trening, še vedno nekoliko 'vleče' poškodovano nogo, čakamo še na zdravniško mnenje po vnovičnem pregledu. Kot trener bi ga rad imel v kadru za tekmo s Španijo," je v zvezi s Cehtetom dejal Denić.

"Na dosedanjih tekmah smo zares slabo igrali le proti Braziliji, pa še na tej smo zmagali navkljub številnim tehničnim napakam. Tudi v drugih skupinah nobena reprezentanca posebej ne odstopa, zato je vse skupaj toliko bolj zanimivo. Ne blestimo mi, ne blestijo Španci, zmagali bodo tisti, ki bodo imeli boljši dan," pravi Dean Bombač, ki je nato dodal: "Španija je navkljub temu izjemno močna. Na svoji zadnji tekmi je Katar v končnici tekme povsem stisnila v kot in prek Julena Aguinagaldeja, najboljšega krožnega napadalca na svetu, osvojila obe točki. Menim, da je Španija vendarle premagljiva. Bomo videli, kako bo."

Ob tem kaže omeniti, da bo slovenska izbrana vrsta ob zmagi s tremi in več goli prednosti osvojila prvo mesto, v primeru zmage z dvema goloma prednosti drugo, vse druge slabše opcije pa ji bodo zavoljo poraza proti Katarju navrgle tretje mesto. Prvo mesto lahko osvoji tudi v primeru današnje beloruske zmage nad Katar, kar pa je glede na dosedanje beloruske predstave zelo malo verjetno.