Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski reprezentant gre v Chicago

Deli na:
Slovenski reprezentant gre v Chicago

Foto: Profimedia

Slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić bo zamenjal delodajalca. Nogometno pot bo nadaljeval v Združenih državah Amerike, kjer se bo v ligi MLS pridružil rojakom Antoniu Delamei Mlinarju, Aljažu Struni in Aljažu Ivačiču. Kot je njegov zdajšnji klub, francoski St. Etienne, potrdil na družbenih omrežjih, bo Berić igral za Chicago Fire.

Po poročanju medijev bodo Američani za 28-letnega Berića, ki je pred dnevi v lokalni piceriji že imel poslovilno večerjo z dosedanjimi soigralci, plačali dva milijona evrov.

St. Etienne je sicer Berića, ki je za Slovenijo odigral 25 tekem, kupil avgusta 2015 iz dunajskega Rapida, zanj pa je plačal 6,25 milijona evrov.

Berić, ki je v karieri zabil 122 zadetkov, vključno z 12 v evropski ligi in ligi prvakov, je poklicno kariero začel pri Krškem, zatem pa je nosil še drese Interblocka, Maribora, Sturma iz Gradca ter Anderlechta.


Tako bo četrti Slovenec v MLS, sezona 2020 se bo začela konec februarja, Delam Mlinar igra za New England Revolution, Struna za Houston Dynamo, Ivačič pa je član ekipe Portland Timbers.

"Zelo sem vesel, da sem v Chicagu in mislim, da bo to zelo lepo obdobje za klub. Veselim se dela z novimi soigralci in začetka sezone," je za spletno stran kluba dejal Berić, ki bo ostal v vetrovnem mestu vsaj do konca sezone 2021, ima pa možnost podaljšanja še za eno sezono.

"Veseli nas, da smo pred sezono ekipo okrepili z Robertom. Je igralec, ki trdo dela, je inteligentna 'devetka', ki lahko redno dosega zadetke. Veselimo se, da bomo njemu in družini lahko v Chicagu izrekli dobrodošlico," je dejal trener Chicaga Raphael Wicky, nekdanji švicarski reprezentant ter nogometaš Siona, Werderja, Atletica Madrida, Hamburga in Chivasa USA.

Chicago, ki ima sicer najmanjši povprečen obisk tekem v ligi MLS (nekaj čez 12.000), je v minuli sezoni zasedel osmo mesto v vzhodni konferenci in ostal brez končnice. Najboljši strelec Chicaga v letu 2019 je bil C. J. Sapong s 13 zadetki, najboljši podajalec pa Nicolas Gaitan z 12 asistencami.