favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji z zmago začeli svetovno ligo

Deli na:
Slovenski odbojkarji z zmago začeli svetovno ligo

Foto: Bobo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je z zmago začela nastope v svetovni ligi. V prvem krogu prvega turnirja je v ljubljanskih Stožicah premagala Katar s 3:1 (15, 21, -18, 18).

* Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodnika: Cambre (Belgija), McDougall (Škotska).
* Slovenija: T. Štern, Pajenk 10, Šket 1, Gasparini 19, Hribar, Vinčić 4, Štalekar, Koncilja 9, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 13, Čebulj 11, Purič.
* Katar: Georgiev 1, Stevanović, Renan 10, Chigbo 9, Djukić 17, Stevanović, Ali, Dahi Waleed 6, Wadidie 8, Ivović, Ibrahim 7, Abunabot, Faye, Abdulrahman.

Slovenska odbojkarska reprezentanca, srebrna z lanskega evropskega prvenstva, je svoj premierni nastop v svetovni ligi opravila z oceno dobro. V igri ni posebej blestela, v preteklosti je že kazala precej boljše predstave, a reprezentanti bodo igro zagotovo hitro pozabili, najbolj važno je, da so vknjižili tri točke.

Katar, ekipa v glavnem sestavljena iz tujih igralcev, za končno zmagoslavje sicer ni imel možnosti, a je nudil dostojen odpor. Slovenci, pri katerih v začetni postavi ni bilo presenečenj, so vodili z 2:0 v nizih, toda nato popustili in dopustili tekmecem, da se razigrajo. Toda kakovostna razlika je bila debelo na njihovi strani, kar se je izkazalo predvsem v četrtem nizu, ko so uvideli, da je vrag odnesel šalo.

Za prvo občutnejše vodstvo v prvem nizu je poskrbel Mitja Gasparini, s sedmimi točkami tudi najučinkovitejši igralec niza, po njegovem asu je bilo na semaforju 12:8. Danijel Koncilja, ki je sicer dosegel prvi as na tekmi, je poskrbel, da je Slovenija ob drugem tehničnem odmoru vodila že 16:11, ko pa se je v zadnjem nizu razigral še Klemen Čebulj, je bilo jasno, kdo bo dobil prvi niz. Z varanjem ga je končal zelo razpoloženi podajalec Dejan Vinčić.

V drugem nizu so katarski odbojkarji nudili daljši odpor. Z izjemo začetka (3:5) so dolgo zaostajali za eno ali dve točki, pred končnico so po zaslugi nekaj napak domačih igralcev, ki niso bili prodorni niti s servisom, celo povedli z 19:18, toda as Čebulja je v vodstvo vrnil Slovence. Sledilo je še nekaj dobrih začetnih udarcev Alena Pajenka, Katarci več niso mogli sestaviti dobrega napada, posledica tega je bila, da je končnica brez posebnih pretresov pripadla gostiteljem.

Ti so nato nekoliko tekmecem dovolili, da v tretjem nizu povedejo z 9:5, 13:9 in celo 16:10. Popustili so predvsem pri servisih in v napadu, nekajkrat so se približali na štiri točke zaostanka, toda v končnici spet bili nemočni, tako da so Katarci izid znižali.

V nadaljevanju pa so bili Gianijevi izbranci vendarle spet bolj zbrani. Po točki Vinčića so povedli s 6:2, po drugem tehničnem odmoru je bilo že 17:10. Ko je Pajenk vodstvo povišal na 22:14, je že bilo jasno, da se bodo lahko Slovenci lahko veselili prvih točk v svetovni ligi.