pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenska vratarja sta lahko dobre volje: zmagi in šest točk po dveh krogih

Deli na:
Slovenska vratarja sta lahko dobre volje: zmagi in šest točk po dveh krogih

Foto: Reuters

Španski Atletico iz Madrida Jana Oblaka in italijanski Inter iz Milana Samirja Hanadanovića sta dosegla drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Madridska ekipa je v skupini A ukanila belgijski Brugge s 3:1, milanska pa je v gosteh v okviru skupine B premagala nizozemski PSV iz Eindhovna z 2:1.

Za špansko ekipo je uvodna gola na stadionu Wanda Metropolitano, ki bo v tej sezoni gostil tudi finalno tekmo lige prvakov, dosegel francoski zvezdnik Antoine Griezmann v 28. in 67. minuti, tretjega je dodal Koke v 90. minuti, za belgijsko pa je edini zadetek dosegel Arnaut Groeneveld v 39. minuti. Na drugi tekmi v tej skupini je nemška Borussia iz Dormunda z goli Danca Jacoba Bruuna Larsena v 51., Španca Francisca Alcacerja v 72. in Marca Reusa v 90. minuti ukanila Monaco s 3:0.

Milanski Inter je po uvodni zmagi nad angleškim Tottenhamom vknjižil drugo zmago, za poln izkupiček v deželi tulipanov pa sta zadela Belgijec Radja Nainggolan v 44. in Mauro Icardi v 60. minuti. Gostitelji so povedli z golom Pabla Rosaria v 27. minuti, na koncu pa ostali praznih rok. Dvoboj med Tottenhamom in Barcelono na slovitem londonskem stadionu Wembley je bil pravi posladek, končal pa se je po okusu španske zasedbe, ki je slavila s 4:2. Za Barcelono so zadeli Brazilec Philippe Coutinho (2.), Hrvat Ivan Rakitić (28.) in Argentinec Lionel Messi (56., 90.), za Tottenham pa Harry Kane (52.) in Argentinec Erik Lamela (66.).


Obračun med italijanskim Napolijem in angleškim Liverpoolom je v Neaplju epilog doživel šele v sodnikovem podaljšku, domači ekipi pa je zmago prinesel Lorenzo Insigne. V drugi tekmi te skupine je francoski PSG dosegel prvo zmago. Po uvodnem porazu proti angleškemu Liverpoolu na slovitem stadionu Anfield je doma v okviru skupine C zanesljivo premagal srbsko Crveno zvezdo s 6:1. Francoski nogometni velikan je na svojem Parku princev vse dvome o prvi zmagi razrešil v prvem polčasu, ko je dvakrat zadel Brazilec Neymar ter po enkrat Urugvajec Edinson Cavani in Argentinec Angel di Maria. V drugem polčasu je za pariško moštvo najprej zadel Francoz Kylian Mbappe, šesti gol pa je s "hat-trickom" zabil Neymar. Za srbsko ekipo, ki je doživela enega najhujših porazov na mednarodni sceni - leta 2004 je izgubila proti nizozemskemu PSV Eindhovnu z 0:5 - je edini gol dosegel Nemec Marko Marin.

V skupini D je nemški Schalke v gosteh na kolena položil rusko Lokomotivo iz Moskve z 1:0, edini gol je v 88. minuti dosegel Američan Weston McKennie. Na drugi tekmi je bil portugalski Porto z golom Mousse Marega v 49. minuti boljši od turškega Galatasarayja z 1:0.

Na torkovih tekmah drugega kroga v skupini E je portugalska Benfica v gosteh premagala grški AEK Atene s 3:2, tekma med nemškim Bayernom in nizozemskim Ajaxom pa se je končala z 1:1. V skupini F sta se francoski Lyon in ukrajinski Šahtar razšla z neodločenim izidom 2:2, angleški Manchester City pa je v gosteh ukanil nemški Hoffenheim z 2:1. V skupini G je ruski CSKA, kjer igra Slovenec Jaka Bijol, na domačem igrišču premagal španski Real iz Madrida z 1:0, italijanska Roma pa je zanesljivo ugnala češko Viktorio iz Plzna s 5:0. V skupini H je italijanski Juventus zanesljivo opravil s švicarsko ekipo Young Boys in slavil s 3:0, angleški Manchester United in španska Valencia pa sta se na Old Traffordu razšla brez golov.