GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenijo čaka obilna pošiljka snega

Deli na:
Slovenijo čaka obilna pošiljka snega

Foto: Arhiv Reporterja

Slovenijo bo kmalu zajela obilna pošiljka snega. Sneženje bo najmočnejše od četrtka opoldne do petka opoldne, nato bo slabelo. Na Primorskem bo pihala močna burja, vetrovno bo tudi drugod. Padlo naj bi več kot pol metra snega. Na Arsu so za četrtek za večji del Slovenije razglasili oranžno stopnjo ogroženosti, za petek pa za celotno državo.

Na Agenciji za okolje RS (Arso) so zapisali, da bo danes čez dan občasno rahlo snežilo, na Primorskem rahlo deževalo. Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

V četrtek pa se bo sneženje po rahlem zatišju ponovno okrepilo. Najmočnejše bo od četrtka opoldne do petka opoldne, nato bo slabelo. Predvidoma bo do sobote zjutraj v vzhodni polovici Slovenije padlo od 40 do 60, lokalno pa do okoli 80 centimetrov snega. Proti zahodu ga bo manj, pričakujejo predvidoma od 20 do 50 centimetrov. Po nižinah Primorske bo deževalo.

Na Primorskem se bo v četrtek krepila tudi burja, ki bo predvidoma najmočnejša od četrtka zvečer do petka zjutraj. Najmočnejši sunki bodo po napovedih malo nad 100 kilometrov na uro, na izpostavljenih mestih pa bodo dosegali hitrost nad 120 kilometrov na uro.

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, predvsem v višjih legah. Veter bo prenašal sneg in gradil snežne zamete. Ponekod na Primorskem tudi ni izključen pojav poledice, so še zapisali na agenciji.