Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenija potrdila dodatne kvalifikacije za Euro, v nedeljo bo znan nasprotnik

Deli na:
Slovenija potrdila dodatne kvalifikacije za Euro, v nedeljo bo znan nasprotnik

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Serravalleju premagala San Marino z 2:0 (0:0). Izbranci Srečka Katanca so tako potrdili tretje mesto v skupini E in s tem uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Tekmeca za te bodo dobili v nedeljo na žrebu v Nyonu.

* Stadion San Marino, gledalcev 781, sodniki: Stavrev, Kirovski in Kostadinov (vsi Makedonija).
* Strelca: 0:1 Cesar (54.), 0:2 Pečnik (75.).
* San Marino: A. Simoncini, Valentini (od 72. Della Valle), Brolli, D. Simoncini, Manuel Battistini, Palazzi, Chiaruzzi, Gasperoni, M. Vitaioli (od 90. Mazza), Hirsch, Selva (od 71. Rinaldi).
* Slovenija: Oblak, Samardžić, Cesar, Jokić, Struna, Kurtić, Birsa, Kirm (od 70. Lazarević), Krhin, Iličić (od 46. Pečnik), Berić (od 46. Matavž).
* Rumeni kartoni: Gasperoni, Brolli; Iličić, Kurtić.
* Rdeči karton: /.

Slovenski nogometaši so z zmago proti San Marinu končali kvalifikacije za EP 2016. Pristali so na tretjem mestu v skupini z Anglijo in Švico ter jih tako čakata še dva obračuna v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo novembra. Slovenci so se v prvem polčasu mučili z "amaterji" iz San Marina, v drugem polčasu pa le strli njihov odpor.

Selektor Katanec je precej premešal začetno postavo za tekmo, ki ni odločala praktično o ničemer. Priložnost med vratnicama je dobil Jan Oblak, ki je nazadnje branil na marčevski prijateljski tekmi v Katarju.

V obrambi je Branka Ilića zamenjal Miral Samardžić, na sredini pa je Kevina Kampla, tega zaradi bolezni ni bilo niti na rezervni klopi (tako kot ne Zlatana Ljubijankića in Milivoja Novakovića zaradi poškodb), oziroma Dejana Lazarevića nadomestil Andraž Kirm.

Kot je bilo pričakovati, je Slovenija takoj prevzela pobudo in domače stisnila na njihovo polovico. Ob strnjeni, obrambni postavitvi San Marina pa Katančevim nogometašem dolgo ni uspelo priti do pravega strela. Do kazenskega prostora je šlo zlahka, zadnja podaja pa običajno ni končala pri pravem naslovniku.

V 25. minuti pa so imeli dotlej najlepšo priložnost "nogometni palčki", po zmedi v kazenskem prostoru je do strela prišel Andy Selva, a malce zgrešil cilj. V 36. minuti je v kazenskem prostoru sprožil še Matteo Vitaioli, Oblak pa je bil na mestu. Ob koncu polčasa je pri Sloveniji po kotu z glavo poskusil Miral Samardžić, a je meril previsoko.

Na začetku drugega polčasa je Katanec v igro poslal Nejca Pečnika in Tima Matavža namesto Josipa Iličića in Roberta Berića. Pečnik je imel takoj priložnost, a bil s strelom z glavo premalo natančen. Malce zatem je Matavžev strel z desne strani kazenskega prostora obranil Aldo Simoncini.

Približno 150 slovenskih gledalcev pa je prvi slovenski zadetek dočakalo v 54. minuti, ko je po Kirmovi podaji iz kota z glavo zadel Boštjan Cesar. Na 2:0 je povišal Pečnik v 75. minuti po podaji Bojana Jokića z leve strani. V 82. minuti je sam pred vratarja prišel Dejan Lazarević a malce preveč z leve strani, tako da je domači vratar žogo po njegovem strelu odbil v kot.