atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci rokometaši proti Norvežanom za nastop na SP

Deli na:
Slovenci rokometaši proti Norvežanom za nastop na SP

Foto: Getty Images

Slovenska moška članska reprezentanca se bo danes v Stavangerju pomerila z izbrano vrsto Norveške. Slovenci so na povratno kvalifikacijsko tekmo v Stavanger, ki je bilo prizorišče evropskega prvenstva v rokometu leta 2008, prišli s prednostjo šestih golov z domače tekme v Celju.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2017 v Celju 11. junija premagala Norveško s 24:18 (10:8). Povratna tekma bo drevi ob 19. uri, na SP pa se uvrsti boljša ekipa z obeh tekem.

Na prizorišču je slovensko reprezentanco v torek sprejel uradni ataše in nekdanji reprezentant Boštjan Kavaš, ki je za člansko izbrano vrsto zbral 66 nastopov in 104 zadetke. Sedemintridesetletni Prekmurec že drugo leto zapored igra v norveški ligi, trenutno pa je član bližnjega Sandnesa.

Izbranci Veselina Vujovića so v torkovih večernih urah opravili prvi trening v DNB Areni, ki je od vrhunskega, tipično skandinavsko opremljenega hotela, v katerem sta nastanjeni obe reprezentanci, oddaljena približno 8,7 kilometra in v kateri je prostora za 5000 navijačev. Vzdušje v reprezentanci je še naprej odlično, rokometaši in člani strokovnega štaba pa že komaj čakajo na začetek dvoboja.