favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci proti Dancem za čim višjo uvrstitev

Deli na:
Slovenci proti Dancem za čim višjo uvrstitev

Foto: Reuters

Slovenske rokometaše po izgubljenem četrtfinalnem dvoboju proti Francozom danes ob 16.30 v dvorani Al Sadd čaka prva tekma za razvrstitev od petega do osmega mesta na svetovnem prvenstvu v Dohi, njihovi tekmeci pa so zares imenitni - aktualni svetovni in evropski podprvaki z Danske.

"Proti Dancem moramo igrati zelo pazljivo in strpno v napadu, v nasprotnem primeru bodo vsako našo napako kaznovali z bliskovitimi nasprotnimi napadi. Hitra in zaletava igra se nam lahko hitro maščuje, a tudi naša obramba mora biti na visoki ravni. Mislim, da Danci po spodletelem polfinalnem naskoku ne bodo popustili, vsak od osmoljencev četrtfinalnih dvobojev bi rad turnir končal na čim višjem mestu," je pred današnjo tekmo med drugim dejal krožni napadalec Miha Žvižej, ki je nekoč igral na Danskem.

Po koncu minule sezone se je v Hamletovo deželo preselil Sebastian Skube. "Danski igralci dobro sprejemajo poraze, slaba volja je prisotna največ pol ure po koncu tekme, potem pa že gledajo naprej. Tam ni nobenega negativizma ali pesimizma, povsem drugače kot v Sloveniji. A četrtfinalni poraz proti Španiji se bo gotovo poznal pri njihovi igri, nenazadnje so v Katar prišli po kolajno. Morda je to naša priložnost," pravi pred tekmo igralec danskega moštva Bjerringbro-Silkeborg.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića se bodo v primeru zmage nad izjemno močnimi danskimi tekmeci v soboto pomerili za končno peto mesto z zmagovalci hrvaško-nemškega dvoboja, v nasprotnem primeru pa je pred njimi tekma za končno sedmo mesto.

Danes bosta v Dohi na sporedu tudi oba polfinalna dvoboja, para pa sta Katar - Poljska in Španija - Francija.