nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Magazin

Slovenci "našpičeni" pred obračunom z Madžari: Z njimi imamo nekaj neporavnanih računov

Deli na:
Slovenci "našpičeni" pred obračunom z Madžari: Z njimi imamo nekaj neporavnanih računov

Rokometaš Blaž Janc. - Foto: Reuters

Na nedeljskem sosedskem obračunu v Malmöju med slovenskimi in madžarskimi rokometaši se bo bliskalo in treslo na vse strani. Na tej tekmi bo gromozanski vložek, med drugim nastop v aprilskih kvalifikacijah za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, a tudi polfinale na turnirju stare celine v treh državah.

"Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov. Upam, da se jim bomo na nedeljski tekmi oddolžili za boleč kvalifikacijski poraz za lansko svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal Blaž Janc.

Selektor slovenske izbrane vrste Ljubomir Vranješ ocenjuje, da je pričakovati trd in obrambno usmerjen dvoboj. Enako meni Janc, ki Madžarsko vidi kot izjemno kompaktno v obrambi.

"Ključ do zmage bo naša dobra obramba. Upam, da bomo dosegli čim več lahkih zadetkov in igrali čim manj na njihovo postavljeno obrambo. Na tekmi je velik vložek, naredili bomo vse za našo peto zaporedno zmago," je pred nedeljsko tekmo dodal Janc.


Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč.

"Pri Madžarih bržkone manjka najbolj pomemben igralec Mate Lekai, navkljub temu pa so se na tem prvenstvu sijajno sestavili. Večina njihove igre sloni na Banhidiju, ki je na šestmetrski črti prava zver, in na vratarju Miklerju," je uvodoma dejal Šoštarič.

"Banhidija bomo morali neprestano utrujati, hkrati pa preprečiti njegovo navezo z zunanjimi igralci. A tudi on je ranljiv, zna se prehitro utruditi," je še dodal.

Na najboljše upa tudi Nejc Cehte, pred tekmo z Madžarsko pa je dejal: "Pred nami je znova ena težka tekma, a na tem EP ni lahkih dvobojev. Verjamem v taktično pripravo strokovnega štaba, novo konkretno obrambo naše ekipe in peto zmago v nizu."

loading...
Loading...